031 – Dag 13 – Zaterdag 31 juli 2021 – Doesburg

Het plan is om vandaag naar Doesburg te gaan. Later meer.

Na het ontbijt vertrokken we bijtijds naar Doesburg. De eerste keer deze vakantie gooide de regen roet in het spreekwoordelijke eten. Bij de VVV hebben we twee wandelroutes aangeschaft maar na enkele bezienswaardigheden besloten we de wandeling voor gezien te houden. We hebben nog wel gewinkeld en geluncht in Doesburg. En we hebben besloten nog eens terug te gaan naar Doesburg want we hebben wel gezien dat het een erg leuk plaatsje is.

Nu zijn we terug in het huisje en is de planning om te gaan eten bij De Budde.

 

Alvast wat foto’s bekijken? Klik dan hier.

030 – Dag 12 – Vrijdag 30 juli 2021 – Fietsen

Gaan we vandaag fietsen huren? Jaaaa! Vandaag hebben we gefietst in heerlijk weer. We hebben Nijverdal, Marienheem en Raalte aangedaan. Terug op het Landal park heerlijk van een ijscoupe genoten.

Gegeten hebben we bij Anno1987 al waar we onbeperkt tapas hebben gegeten. Al doet de term “tapas” het daar geserveerde eten enigszins te kort. Het zijn meer allerlei kleine gerechten die verrassend lekker geserveerd worden. En dat geldt zeker voor de toetjes.

Alvast wat foto’s bekijken? Klik dan hier.

029 – Dag 11 – Donderdag 29 juli 2021 – Shoppen

Vanmorgen wilden we eerst fietsen huren maar omdat de lucht er wat dreigend uitzag besloten we naar Nijverdal te gaan. Het begon onderweg inderdaad te regenen tot we in Nijverdal waren. Bij De Budde hebben we een bakkie gedaan. En toen we weggingen daar, was het weer droog en dat is het de hele dag gebleven met af en toe een zonnetje, wel met een windje. We hebben in Nijverdal gewinkeld en twee erg leuke lampen gekocht. Toen op naar Rijssen waar we de lunch hebben genoten en geshopt. Ik heb een overhemd en een kort jasje gekocht, Sandra een topje en een sweater van Levi’s. En we hebben een leuk dienblad met twee kandelaars gekocht voor op de eettafel thuis. En natuurlijk een cadeautje voor Max. Nu zijn we thuis. Veel restaurants zaten al vol maar bij De Gulle Goedzak in Hellendoorn is gelukkig nog plek.

Edit: De Gulle Goedzak bleek meer een veredelde snackbar te zijn en daarom zijn we gaan eten bij Noabers.

Alvast wat foto’s bekijken? Klik dan hier.

028 – Dag 10 – Woensdag 28 juli 2021 – Bronkhorst

We wilden vandaag fietsen huren maar omdat het vanmorgen wat sombertjes leek qua weer hebben we de plannen gewijzigd en zijn op weg gegaan naar kasteel Hackfort al waar we een bakkie hebben gedaan, een wandelingetje gemaakt en de moestuin bewonderd. Toen op weg naar Bronkorst , een meer dan leuk dorpje. Daar hebben we ook geluncht. Ook bleek dat we de fietsplannen gewoon door hadden kunnen laten gaan want het was weer de hele dag prima weer met grotendeels zon.

Nu zijn we in het huisje en gaan vanavond tapas eten bij Anno1987 in Wierden eten we vanavond thuis.

Alvast wat foto’s bekijken? Klik dan hier.

027 – Dag 9 – Dinsdag 27 juli 2021 – Almelo

Vanmorgen na het ontbijt afscheid genomen van Bert en Marieke. Daarna op weg naar Almelo. De stad is niet zo leuke als Deventer en Zutphen maar toch hebben we wat bewonderenswaardige plekjes bezocht waaronder een tot hotel gepromoveerde, voormalige gevangenis en het pand waar ooit Bolletje (van het beschuit) is begonnen. Erg mooi.

Na de lunch in Almelo wilden we naar een lampenwinkel in Hellendoorn maar die was, waarschijnlijk i.v.m.vakantie, gesloten. Toen zijn we boodschappen gaan doen bij de Jumbo en zijn we nu terug in het huisje alwaar we vanavond het diner gaan gebruiken. Is eens wat anders dan in een restaurant eten.

Het weer is nog steeds prima. Het was af en toe bewolkt in Almelo en toen we in de auto zaten naar Hellendoorn regende het even. Nu zitten we in de tuin heerlijk in de zon.

Alvast wat foto’s bekijken? Klik dan hier.

026 – Dag 8 – Maandag 26 juli 2021 – Zutphen

Het plan is om vandaag naar Zutphen te gaan.

Later meer.

En inderdaad: we zijn naar Zutphen geweest. En ik val in herhaling maar ook Zutphen is een erg leuk en mooi, authentiek plaatsje. Gezellig en genoeg te zien. Ook Zutphen is, net als Deventer, zeker een aanrader. Het weer was weer heerlijk. Af en toe wat bewolking en als de zon scheen was het behoorlijk warm. Laat in de middag heeft het wat geregend. Maar toen waren we al thuis.

Vanavond hebben we, lekker buiten, gegeten op het terras bij Tante Stoof, een restaurant op een Roompot park. Het stoofpotje was meer dan lekker en ook het toetje mocht er zeker zijn.

Alvast wat foto’s bekijken? Klik dan hier.

025 – Dag 7 – Zondag 25 juli 2021 – Deventer

Vanmorgen reden we rond 10:00 uur naar Deventer. De auto konden we gratis parkeren aan de overkant van de IJssel en dan met een pontje de IJssel over en dan sta je vrijwel meteen in het centrum van Deventer. We zaten heerlijk op een terras en toen kwamen Bert en Marieke aangelopen. Na een bakkie was het tijd voor de stadswandeling. Deventer is niet alleen een erg leuke maar ook nog eens een met prachtige panden gelardeerde plaats. Zeker een aanrader.

Na de wandeling op een terrasje gezeten. Het was ondanks de voorspellingen die regen aankondigden, prachtig weer.

We kwamen er terloops achter dat niet de John Frost brug in Arnhem zelf is gebruikt voor de film A Bridge To Far, maar dat de brug in Deventer de rol speelde van deze brug.

Zo zie je maar dat niks echt is in de film.

Toen weer terug naar Haarle en na opgefrist te zijn hebben we gegeten bij een Italiaans restaurant in Nijverdal. Daarna nog een erg leuk spelletje gedaan in het huisje en toen was het tijd om naar bed te gaan.

 

Alvast wat foto’s bekijken? Klik dan hier.

024 – Dag 6 – Zaterdag 24 juli 2021 – Gaby komt

Even na 10:30 reed Gaby Landgoed De Hellendoornse Berg op. Helaas zonder Vera en Eef. Eef had last van duizeligheid en zijn maag en daarom hadden ze besloten thuis te blijven.

Na een bakkie, een tijdje kletsen en een lunch zijn we een stukje gaan wandelen buiten het landgoed. Na de wandeling hebben we Max gebeld, die niet mee ging wandelen, en hebben op het terras van de brasserie wat gedronken met een heerlijk kaas en worst plankje er bij. Toen naar het huisje even opfrissen en daarna gegeten in diezelfde brasserie. Na een bakkie bij het huisje was het alweer tijd voor Gaby om op huis aan te gaan. Maar Gaby ging niet alleen. Max reed met haar mee omdat Max een week wel genoeg vond. Het afscheid was wel even vreemd. Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt dat we afscheid moesten nemen.

Alvast wat foto’s bekijken? Klik dan hier.

023 – Dag 5 – Vrijdag 23 juli 2021 – Avonturenpark Hellendoorn

Vanmorgen waren we even voor 10:30 bij Avonturenpark Hellendoorn. We hadden een tijdslot moeten reserveren toen we de tickets kochten en het bleek dat om 10:30 het park open ging. Daarom was het erg rustig. De attracties die we hebben gedaan waren Sungati Kalimantan (een wildwaterbaan), Donderstenen (een achtbaan), Rioolrat (een binnen-achtbaan), Discovery Club (een lasergame), Jungle Expedition (een boottocht door de jungle) en Wild Waterval (een splash attractie). Daarna hebben we wat gegeten en wilden we naar de stuntshow Sky Pirates maar die was helaas al vol. Toen zijn we naar huis gegaan en maken ons nu op voor een relaxed middagje in en rond het huisje.

Alvast wat foto’s bekijken? Klik dan hier.