Welkom

Welkom op de website over onze trip naar Florida in 2021 2022 2023.

Wat is er hier te beleven?

-Reisplan – een pagina met plaatsen, bezienswaardigheden etc. die we willen gaan bezoeken tijdens de vakantie
-Restaurants – een verlanglijstje met restaurants waar we graag willen eten
-Berichten over de voorbereiding en het uiteindelijke verblijf in Florida. Als je het hele verhaal wilt lezen, kun je hier beginnen.

We wensen je uiteraard weer veel plezier.

Foto’s die tijdens de vakantie worden gemaakt met mijn mobiele telefoon, kan je straks hier bekijken.

Gisteren 6 april 2021 hebben we besloten de vakantie naar Las Vegas uit te stellen tot 2022 en dat betekent dat de vakantie naar Florida nu voor 2023 op de planning staat.

Gaby is er wel uit dat zij ook de 2 weken onbeperkt toegang tot Universal tickets wil kopen in plaats van dagtickets.

Zoals iedere vakantie naar Florida, zullen we ook deze vakantie weer een of meer pret- en zwemparken bezoeken. Speciaal voor Gaby en Britt een opsomming van de parken in en rond Orlando.

-Disney: omdat de tickets voor Disney behoorlijk aan de prijs zijn en we er niet heel veel attracties zullen vinden die ons aanspreken, gaan we niet naar de Disney parken met uitzondering van de waterparken Typhoon Lagoon en Blizzard Beach. Een jaarkaart voor deze waterparken kost momenteel $ 148 terwijl een dagkaart $ 74 kost. Prijzen zijn inclusief 6% belasting.

SeaWorld

In SeaWorld (tickets momenteel Eur 85 per dag. De tweede dag graitis tickets zie ik nu niet maar dat kan nog veranderen) vind je o.a. de volgende attracties:

-Manta

-Kraken

-Journey to Atlantis

-Mako

-Infinity Falls

-Orca show

-Zeeleeuwen show

-Dolfijnen show

-een aantal plekken waar je dieten kan bekijken. Klik hier. O.a. de zeeleeuwenvoeder plaats.

Universal Orlando bestaat uit drie parken: twee pretparken Islands of Adventure en Universal Studios en een waterpark Volcano Bay.

Ticket prijzen varieren nu bij Universal ook per dag en je moet als je de tickets koopt al aangeven wanneer je wilt gaan. Prijzen variëren in juli en augustus van $134 – $140. Dat is voor twee dagen dan $ 268 – $ 280. Tickets waarbij je niet van tevoren hoeft op te geven wanneer je wilt komen, kosten $ 154 (voor twee dagen $ 308)

Tickets voor twee weken onbeperkt toegang tot Islands of Adventure, Universal Studios en Volcano Bay kosten € 323

Een groot voordeel van de tickets met twee weken onbeperkt toegang vind ik dat je ook halve dagen kan gaan naar beide Universal parken. Dan zorgen we dat we er om 09:00 (openingstijd) uur zijn en dan blijven we tot een uurtje of 12 of 13 en gaan we daarna ergens wat lunchen en hebben we de middag nog. En we kunnen dan ook een keer ’s avonds gaan. Dan is het rustig en koel en kunnen we de vuurwerk / licht / watershow bekijken. De ervaring leert dat als je een dagkaart koopt, je je min of meer verplicht voelt om de hele dag te blijven (ook om alle attracties te kunnen doen die we willen) en zo’n hele dag in de warmte in een pretpark is erg vermoeiend. En daarnaast kunnen we met de twee weken onbeperkt tickets ook naar Universal Studios en naar Volcano Bay en we kunnen met de Hogwarts Express, de Harry Potter trein tussen Islands of Adventure en Universal Studios.

 

In Islands of Adventure vind je o.a. de volgende attracties:

Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure

Jurrasic Park River Adventure

Incredible Hulk Coaster

Spider Man

Jurassic World VelociCoaster (opent zomer 2021)

Harry Potter and the Forbidden Journey

Hogwarts Express (hiervoor heb je toegang nodig tot Universal Studios én Islands of Adventure. Dus hier kunnen we alleen in als we de twee weken onbeperkt toegangskaarten nemen)

Doctor Doom’s Fearfall

Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls

Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges

Skull Island: Reign Of Kong

 

In Universal Studios zijn de volgende attracties:

Harry Potter and the Escape from Gringotts

Despicable Me Minion Mayhem

Hogwarts Express (hiervoor heb je toegang nodig tot Universal Studios én Islands of Adventure. Dus hier kunnen we alleen in als we de twee weken onbeperkt toegangskaarten nemen)

Revenge of the Mummy

E.T. Adventure

Hollywood Rip Ride Rockit

Men in Black Alien Attack

Race through New York starring Jimmy Fallon

Shrek 4-D

The Simpsons Ride

Transformers: The Ride-3D

En dan is er nog het waterpark Volcano Bay

 

Voor de regio midden is de zomervakantie in 2022 van 9 juli t/m 21 augustus 2022.

 

Edit 21-mrt-2021: omdat Max heeft aangegeven dat hij het geen probleem vindt om op zijn verjaardag in het vliegtuig te zitten, is de voorlopige vertrekweek gepland van 11 t/m 15 juli. Omdat de in het verleden is gebleken dat de dinsdag, woensdag en donderdag de goedkoopste vertrekdagen zijn, zullen we naar verwachting op 12, 13 of 14 juli vertrekken. Afhankelijk van de schoolvakanties en op welke school Max zit in 2022, zou het ook nog kunnen dat we in de week van 4 juli vertrekken.

Gaby en Britt willen graag, net als in 2013, weer naar St. Augustine. In 2013 verbleven we in het Wingate by Windham (tegenwoordig een Best Western hotel) en in 2014 in het Hilton Garden. Gaby kwam met de St. Francis Inn Bed & Breakfast.

Dit ziet er heel leuk uit. De prijzen gaan wel naar de $ 300 per kamer per nacht dus daar moeten we nog maar even goed over nadenken.

We kunnen ook altijd nog via Hotwire boeken.

Het ziet er naar uit dat onze reis naar Las Vegas dit jaar wederom niet door gaat in verband met het Covid-19 virus. Dat zou betekent dat we nu niet eerder dan 2022 naar Las Vegas gaan wat dan weer inhoudt dat de reis naar Florida op de planning komt voor 2023. Maar we hebben nu besloten, mits het reisbureau het geen probleem vindt, dat we het om gaan draaien: we gaan in 2023 dan naar Las Vegas en volgend jaar, 2022, naar Florida met Gaby en Britt.

En ook is de discussie weer opgelaaid wat voor tickets we gaan kopen voor de diverse pret- en zwemparken. De oorspronkelijk planning is om één dag naar Islands of Adventure te gaan. Maar naar nu blijkt is er niet alleen Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure die we nog nooit “gedaan” hebben, maar wordt, volgens de meest recente plan ning, ook de Jurassic World VelociCoaster geopend in de zomer van 2021. Dus we overdenken nu de optie om voor Max en Maurice, tenzij Gaby en Britt ook mee willen, tickets te kopen voor een extra dag Islands of Adventure. Mochten de dames niet mee willen dan kunnen zij een andere besteding, lekker bij het zwembad liggen, kiezen voor de die dag.

 

Britt heeft aangegeven om erg graag naar Devil’s Den te willen. Devil’s Den is een grot met water waar je kan snorkelen en scuba diven en onder water miljoenen jaren oude fossielen kan bewonderen. Erg leuk en iets wat we nog niet eerder hebben gedaan in Florida. Nadeel is dat het wel een stukje rijden is.

Adres: 5390 NE 180 Ave. , Williston, FL 32696

Reistijd: 178 km / 1’50 h

Er zijn verschillende opties mogelijk:

  1. we rijden op één dag heen en weer naar Williston – 356 km
  2. we rijden van Williston door naar St. Augustine. Daar willen we sowieso naar toe. We blijven daar dan twee nachten – 324 km
  3. we overnachten bij Williston en rijden de volgende dag door naar St. Augustine – 178 + 146 km

We zouden dan hier kunnen overnachten.

Het Corona– aka Covid-19 virus, gooit nogal wat roet in het eten. Zo gaat onze vakantie naar Las Vegas dit jaar niet door en of we volgend jaar naar Florida kunnen / gaan is ook de vraag. Op dit moment kunnen we niet meer doen dan afwachten. Wat ons betreft gaan we hoe dan ook, al moeten we dus nog bezien welk jaar dat gaat worden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Vorige week zondag topoverleg via Facetime tussen Gaby, Sandra en Maurice. Wat is er besproken:

  • vliegtickets – de voorkeur heeft vliegen met Aer Lingus. In eerste instantie wilden we kijken voor een rechtstreekse vlucht maar eigenlijk vinden we allemaal een tussenlanding (even de benen strekken) wel zo fijn. We gaan dus deze website goed in de gaten houden voor de prijzen.
  • villa – naar nu blijkt zijn er op Windsor Palms geen villa’s met vier badkamers. En dat willen we wel zodat ook Britt en Max lekker hun eigenste badkamertje hebben. Dat betekent dus dat we zeer waarschijnlijk een villa gaan huren op Windsor Hills. Niks mis mee natuurlijk maar wel ietsje duurder dan Windsor Palms.
  • Gaby heeft aangegeven dat ze Ginger toch maar maximaal twee weken thuis willen laten. Dat betekent dat Gaby en Britt dus twee weken gaan en wij dan nog een week met z’n drieën blijven.
  • wanneer gaan we – let op, dit is een ingewikkeld verhaal: als Max dit jaar over gaat dan doet hij volgend jaar examen. De uitreiking van het diploma is rond 1 juli. Daarna zouden we weg kunnen. Maar Britt zit natuurlijk ook nog op school. Dus kunnen we weg als Britt vakantie krijgt. Dit jaar is dat een week voordat de door de overheid bepaalde vakantie begint. Dat zou dan de week van 10 juli worden. Mocht Max niet overgaan, dan zijn we gebonden aan de schoolvakanties en dan kunnen we weg in de week van 17 juli.
  • vertrekdatum – de voorkeur heeft om te vertrekken op maandag maar de ervaring leert dat de tickets op maandag duurder zijn dan op dinsdag, woensdag en donderdag. Dus gaan we kijken of het prijsverschil groot is tussen de maandag enerzijds en de dins-, woens- en donderdag anderzijds. Vrijdag is geen optie omdat Gaby wel een paar dagen wil om van de jetlag bij te komen. En terecht.
  • auto – als het even kan willen we een auto met drie zitrijen met op de tweede zitrij een bank voor drie personen. En dus niet een tweede zitrij met twee zogenaamde captains chairs. Even kijken hoe we dat gaan regelen. Misschien weer een Chevy Tahoe zoals in 2013.