Intro

Welkom op de website over onze vakantie naar Maastricht in februari 2021

Wat is hier te beleven?

Reisplan – een pagina met plaatsen, bezienswaardigheden etc. die we willen gaan bezoeken tijdens de vakantie
Restaurants – een verlanglijstje met restaurants waar we eventueel kunnen gaan eten
-Berichten over de voorbereiding en het uiteindelijke verblijf in Limburg. Als je het hele verhaal wilt lezen, kun je hier beginnen.

We wensen je uiteraard weer veel plezier.


024 – The Movie


023 – Dag 5 – Donderdag 25 februari 2021 – Weer naar huis

De vakantie is, ondanks de afwezigheid van Max, prima bevallen. Mooi huisje, lekker gegeten, mooie dingen gezien en de nieuwe auto is een genot om in te rijden. Uitchecken hoeft pas voor 11:00 uur dus we kunnen rustig aan doen. En dan gaan we weer op huis aan. Vermoedelijk komen we nog wel eens terug in of in de omgeving van Maastricht.


022 – Dag 4 – Woensdag 24 februari 2021 – Gulpen

We hebben nog wat zaken open staan op ons lijstje maar omdat we besloten hebben om nog eens terug te gaan naar Maastricht en omdat het bezoeken van de Markt en ‘t Bassin veel leuker zal zijn als er geen Corona maatregelen gelden, gaan we vandaag naar Gulpen. Een dorp op een half uur rijden van hier.

We hadden wat moeite om Kasteel Neubourg te vinden. Dat bleek achteraf logisch omdat het kasteel privé eigendom is en je er, tenzij je er woont of werkt, niet met de auto kan komen. Uiteindelijk hebben we een stuk gewandeld en zijn we alsnog bij het, zeer vervallen, kasteel geweest. Hier kan je o.a. lezen waarom het kasteel niet in topvorm verkeerd.

Daarna zijn we naar het centrum van Gulpen gegaan alwaar we broodjes en de onvermijdelijke Limburgse vlaai hebben gekocht. Daarna terug naar het huisje en heerlijk in de zon de vurrukkulukke broodjes gegeten.


021 – Dag 3 – Dinsdag 23 februari 2021 – Fort Sint Pieter

Vanmorgen rustig aan gedaan en rond 09:45 uur ontbeten. We hebben nog niet echt plannen voor vandaag. We gaan zien wat de dag ons brengt.

Vanmiddag zijn we naar Fort Sint Pieter geweest. Erg indrukwekkend en een mooi uitzicht over Maastricht.

Laat in de middag werd onze bakplaat maaltijd bezorgd en hebben we heerlijk gegeten.


020 – Dag 2 – Maandag 22 februari 2021 – Maastricht

Vanmorgen werd om 9:15 het bestelde ontbijt gebracht en ook dit was heerlijk. Het park straalt een zekere klasse uit en dat uit zich ook blijkbaar in de maaltijden die er te verkrijgen zijn op het resort.

Om 11:00 waren Bert en Marieke bij ons en zijn we naar het Vrijthof gereden in Maastricht. Onder de deskundige leiding van Marieke hebben we een prachtige stadswandeling gemaakt rond het Vrijthof. Maastricht is echt prachtig en na iedere hoek is het weer een verrassing wat het stadsbeeld dan weer te bieden heeft.

Na een gezamenlijk patatje gingen Bert en Marieke weer op huis aan en zijn wij, na nog brood te hebben gehaald bij de bakker op het park, naar het huisje gegaan. De plannen zijn om straks een maaltijd te laten bezorgen.

Oh ja, het weer. De dag begon nog enigszins grijs maar al snel brak een voorzichtig zonnetje door en de temperatuur is prima. In Maastricht zonder jas door de stad kunnen lopen.

Edit 23-feb-2021: gisteravond heerlijk Chinees gegeten van Chinees restaurant Chi.


019 – Dag 1 – Zondag 21 februari 2021 – De reis

We reden rond 12:45 weg. Via Bergen op Zoom en Antwerpen reden we door België naar Maastricht waar we even na 15:00 uur aankwamen. Nadat we de koffers hadden uitgepakt in ons huisje nummer 40, zijn we naar de snackbar gegaan en daar een fish ‘n’ chips en een broodje hamburger beide met patat hadden gehaald, hebben we in het huisje gegeten. En het was erg lekker. Beter dan de standaard vakantiepark-snackbar-hap.


018 – Weersvoorspelling

Vorige week lag er nog een dik pak sneeuw dat uiteindelijk een week is blijven liggen. De voorspellingen voor volgende week zijn prima:

Ik hoorde zelfs dat het in Limburg tegen de 18 graden kan worden.

Ander leuk nieuws: Bert en Marieke zijn komend weekend in Limburg en komen wellicht maandag even bij ons langs.


017 – Bijna zo ver

Het is bijna zo ver. Of is het “bijna zover”? Ongeacht, volgende week zondag vertrekken we richting Limburg. Omdat het Covid-19 virus, en dan momenteel met name de Engelse variant, nog steeds om ons heen waart, zal de vakantie niet helemaal zijn zoals we graag zien. Ten eerste zijn alle restaurants nog steeds gesloten. Maar er zijn genoeg restaurants waar je af kan halen of die bezorgen. Dus lekker eten zullen we sowieso. Want ook als vrouwlief in de keuken aan de slag gaat, wordt het eten vurrukkuluk. Ten tweede geldt momenteel een avondklok. Dat wil zeggen dat we tussen 21:00 (of is het 20:00 uur?) ’s avonds en 04:30 uur ’s morgens niet naar buiten mogen. 21:00 uur gaat wel lukken maar ik ben gewend als ik met vakantie ben toch altijd wel ruim voor 04:30 uur buiten te lopen.

Maar ondanks deze set-backs gaan we toch een heerlijke 5 dagen tegemoet. Daar zorgen we wel voor. En ligt momenteel heel Nederland nog bedolven onder een pak sneeuw, de vooruitzichten voor volgend weekend gaan richting de boven-de-tien-graden. Prima dus.

En,zoals het er nu naar uitziet, mogen we door België heen rijden als we naar Maastricht gaan.


016 – Frontenpark

Het Frontenpark is een stadspark en natuurpark in ontwikkeling aan de rand van het centrum van de Nederlandse stad Maastricht. In het park bevinden zich aanzienlijke restanten van de vestingwerken van Maastricht, alsmede enkele voorbeelden van industrieel erfgoed. Door herbestemming van industriële gebouwen ontwikkelt het gebied zich tevens als cultuurpark.

Bron

Het is mogelijk om de stadswandeling Sphinxkwartier-Frontenpark: industrieel en eigenwijs te lopen. De route is af te halen bij het Maastricht Visitor Center (momenteel gesloten).

 

Reistijd: 3,4 km / 0’06 h

Parkeren kan op het Q-Park Frontenpark:


015 – De Griend

De Griend (ook wel Griendprk) is een park langs de Maas aan de rand van Sint Maartenspoort, een buurt in Maastricht. Het ligt tussen de Maas, ten noorden van de Wilhelminabrug, en de Franciscus Romanusweg. Een mooie lokatie voor een picnick.

Parkeren kan in de Q-Park garage De Griend.

Reistijd: 5,7 km / 0’09 h