108 – The Neon Museum

De hotels maar bijvoorbeeld ook de winkels en restaurants hangen, met name aan de buitenkant, helemaal vol met neon reclame.  In The Neon Museum kan je oude, niet meer gebruikte neoen rclame bewonderen. O.a. van Las Vegas hotels die niet meer bestaan.

Ik heb lang getwijfeld of dit museum een bezoek waard is. Maar als ik hier de berichten lees, is het de moeite niet waard. Ik lees er o.a. dat er niet heel veel te zien is, er mogen geen camera’s mee om foto’s te maken, het museum is buiten en dus bloedjeheet overdag en de tickets voor ’s avonds zijn moeilijk aan te komen.

Maar goed, je weet natuurlijk niet hoe je er over denkt als je in Las Vegas bent.

Adres: 770 Las Vegas Blvd N, Las Vegas, NV 89101

Reistijd: 12,9 km / 0’13 h

107 – Grand Canyon tour

Op ongeveer 450 km van Las Vegas ligt de south rim van de Grand Canyon. Wellicht is het een idee om met een bus tour naar de Grand Canyon te gaan. Dat kan bv via Grand Canyon Destinations.

Aangezien het een flink stuk rijden is van Las Vegas naar de south rim van de Grand Canyon (bijna 5 uur), begint zo’n dag vroeg: je wordt rond 06:00 AM opgepikt bij je hotel. Je krijgt in de bus dan ontbijt met een flesje water. Onderweg is er een stop bij de Grand Canyon Caverns. Aangezien deze aan de route 66 liggen, pikken we ook een stuk mee van deze befaamde autoweg. Tijdens deze stop van een uur heb je de mogelijkheid om een 45 minuten durende tocht door de grotten op 64 meter diepte (je gaat met een lift naar beneden) te maken  en te lunchen. Aangekomen bij de Grand Canyon South Rim heb je drie uur de tijd om de Grand Canyon te bewonderen. Dit kan met een gids of op eigen gelegenheid. Op de terugweg naar Las Vegas zal er een korte stop zijn om het avondmaal te nuttigen.

Nog wat info en foto’s over en van de South Rim, vind je hier.