094 – Autohuur (4)

De meest recente vakanties naar Amerika huren we de auto bij Hertz. Omdat ik dat nu vast klant ben en ik ANWB korting krijg,  is dat voor ons de beste optie gebleken. Niet alleen betalen we minder maar we kunnen de auto ook meteen ophalen in de garage en hoeven niet in de rij te staan aan de balie. Nu zag ik wel dat de geruchten over de gestegen auto-huur-tarieven waar zijn. Dit schijnt te komen doordat een boel verhuur maatschappijen een groot deel van hun auto-vloot hebben verkocht en er dus schaarste is. De tarieven zijn verdubbeld.

Bij Hertz betalen we $ 2.083,39 en dat is tegen de huidige koers zo’n € 1.750. Dan rijden we in een Extra Capacity Large SUV. Bijvoorbeeld een Chevrolet Suburban met plek voor 7 personen en 3 grote en 3 kleine koffers.

Tioga biedt de volgende auto’s:

Chevy Tahoe € 1.833

Dodge Grand Caravan € 1.444

Chevrolet Suburban € 2.742,50

En om met Jack van Gelder te spreken:”Zeg het maar”.

093 – Nieuw reisschema

We hebben nog even overlegd en Max heeft aangegeven liever niet de dag voor zijn verjaardag terug te komen omdat hij dan zijn verjaardag half slapen doorbrengt door de jetlag. We willen dan dus op zondag 31 juli (vertrek maandag 11 juli) of maandag 1 augustus (vertrek dinsdag 12 juli) terugkeren en alleen als het veel goedkoper is op dinsdag 2 augustus (vertrek woensdag 13 juli).

Maaaaar…..we overwegen ook om een dag extra aan de vakantie te plakken. En dan wordt de wens dus anders: vertrek maandag 11 juli – terugkomst maandag 1 augustus of, als het veel goedkoper is, vertrek dinsdag 12 juli – terugkomst dinsdag 2 augustus.

Daar waren we erg snel uit: je leeft maar ene keer dus we plakken er een extra dag aan. Het mailtje naar Tioga is verstuurd. Nu de bevestiging afwachten.

092 – Omboeken

Eerder deze week heb ik een mail gestuurd aan Tioga:blockquote>Eerder deze week heb ik een mail gestuurd aan Tioga:

Het is wellicht nog wat vroeg maar we hebben momenteel geen idee wat de kans is dat onze vakantie doorgang kan vinden. Kunt u wellicht al iets meer zeggen over die kans?

En daar kregen we de volgende reactie op:

Goedemorgen Maurice,

Bedankt voor je e-mail. 
We kunnen hier helaas geen concreet antwoord opgeven, maar het is onzeker of de reis dit jaar door kan gaan. We zijn hierin afhankelijk van meerdere factoren, zoals de Amerikaanse overheid en hun inreisverbod, maar ook het reisadvies van de Nederlandse overheid.
Mocht het voor jullie een mogelijkheid zijn om de reis om te boeken naar 2022, is dat een mogelijkheid. 
De tarieven voor 2022 zijn er nog niet, maar de reservering wordt dan als het ware op pauze gezet. Ik stuur hieronder vast de voorwaarden van het omboeken mee, mocht dit voor jullie een optie zijn.
 Omboeken naar 2022 is mogelijk onder de volgende voorwaarden:
 – De nieuwe reis bevat dezelfde reisonderdelen als de geboekte reis. De vlucht moet bij dezelfde luchtvaartmaatschappij worden geboekt.

– De regio mag anders zijn,maar ligt in Amerika of Canada.

– De nieuwe reissom wordt verrekend met de reeds betaalde reissom.

– Boek je de reis om naar 2022 en wil je de reis later toch annuleren? Dan worden de annuleringskosten berekend die op dit moment gelden voor de boeking met vertrek in 2021:
Vliegtickets: 172,80
Overnachtingen: 442,80
Boekingskosten: 35,00
Totaal: 650,60 euro

Gisteravond hebben we overleg gevoerd en besloten de reis naar volgend jaar om te boeken.  De redenen:
1)we zijn toch bang dat als de reis doorgaat in juli, dat we dan toch nog beperkingen zullen tegenkomen ten gevolge van Corona
2)we kunnen ons nu niet verheugen op de vakantie omdat we niet weten of deze doorgaat. En de voorpret is toch een belangrijk deel van de algehele pret die we beleven aan een vakantie
Helaas betekent het wel dat de geplande vakantie met Gaby en Britt naar Florida verschoven wordt naar 2023. Omboeken van de reis naar Las Vegas naar 2023 is namelijk niet mogelijk.