067 – Winslow, Arizona

Een leuk stukje Amerikaans historie over Winslow, Arizona:

Winslow, Arizona was ooit een vrij forse stad in het oosten van de staat, op ongeveer een uurtje rijden vanuit Flagstaff.

Net als zoveel andere steden in Amerika had ook Winslow zijn welvaart te danken aan de Route 66. De handelsweg zorgde voor voldoende af- en aanvoer van reizigers tussen Chicago en Los Angeles. Veel restaurants en accommodaties konden hun business daarop afstemmen.

Maar toen de nabije Interstate 40 werd geopend, bleek Route 66, en alles eromheen, niet langer nodig zijn. Dezelfde, ooit florerende ondernemingen, moesten noodgedwongen de deuren sluiten en Winslow dreigde een spookstad te worden.

Hulp kwam echter uit onverwachte hoek.

Eagles

Toen de Eagles hun nummer Take It Easy uitbrachten, kregen enkele van de laatst overgebleven inwoners van Winslow het ingenieuze idee dit to the max uit te melken. De songtekst standing on a corner in Winslow, Arizona, such a fine sight to see werd daarop getransformeerd tot het Standin’ On The Corner Park. Zodoende vind je in Winslow een bronzen beeld van een muzikant uit de jaren zeventig: dé ultieme Eagles-referentie die in de loop van jaren uitgroeide tot een ware 66-attractie.

Dankzij de vele Eagles-fans die het beeld per se wilden zien, kwamen zelfs de ondernemingen van weleer terug. Rond het Standin’ On The Corner Park vind je verschillende gift shops en op het wegdek is een gigantisch beeldmerk van Route 66 aangebracht.

True – het is niet veel, maar wie de achtergrond kent, kan dit soort roadside attractions toch zéker waarderen.

Waar?

Je vindt het Standin’ On The Corner Park in Winslow, Arizona, op de hoek van Kinsley en E 2nd Street

Bron. Klik hier voor de website over deze beroemde “corner”.

Lees verder “067 – Winslow, Arizona”

066 – Rondreis verlengen

Momenteel druk in gesprek met Tioga Tours over het omboeken van de reis. We weten nog niet precies wanneer we volgend jaar willen gaan. Dit hangt af van het feit of Max dit jaar over gaat of niet. Zo ja: dan doet Max volgend jaar examen en kunnen we eerder met vakantie; zo nee: dan zijn we gebonden aan de schoolvakantie die 17 juli 2021 begint.

Ook overdenken we de mogelijkheid om de reis iets te verlengen. Eén van de mogelijkheden is om tijdens de rondreis een extra hotelovernachting te plannen. Dan zouden we bijvoorbeeld Flagstaff mee kunnen pakken.

De oorspronkelijke etappen is van Monument Valley naar de Grand Canyon met een stop bij Tuba City. Een reis van zo’n 292 km / 3’11 h:

Als we Flagstaff opnemen in de reis, wordt de route 401 km / 4’19 h:

Als we dan in Flagstaff zouden overnachten, wordt de route gesplitst:

  • Monument Valley – Tuba City – Flagstaff 284 km / 3’01 h
  • Flagstaff – Grand Canyon 117 km / 1’17 h

Als we ook langs Little Colorado River Gorge Overlook en Little Colorado River Navajo Tribal Park aan Highway 64 willen, dan wordt de route als volgt:

195 km / 2’26 h

En wat is er dan te beleven in Flagstaff?

Wat natuurlijk ook een mogelijkheid is, is overnachten in Winslow, Arizona. En als je denkt: waar ken ik die naam toch van:

De route wordt dan: Reistijd: 366 km / 3’46 h

En dan de volgende dag via Flagstaff naar de Grand Canyon:

Reistijd: 209 km / 2’16 h

Of, als we ook langs Little Colorado River Gorge Overlook en Little Colorado River Navajo Tribal Park aan Highway 64 willen, dan wordt de route als volgt:


267 km / 3’04 h

Dat kunnen we ter plekke beslissen.

Bij Winslow in de buurt ligt ook een krater veroorzaakt door een meteoor. En de route leidt ook langs Walnut Canyon.

065 – Annuleren, afwachten of omboeken.

Op 14 mei kregen we het volgende mailtje van Tioga, het bureau waar we de hotels hebben geboekt:

Beste Maurice,

Door de uitbraak van het coronavirus bevinden we ons allemaal in een zeer uitzonderlijke situatie. Deze situatie leidt tot veel vragen, zorgen en onzekerheid. Ook met betrekking tot jouw reis. We streven er daarom naar om je zo snel mogelijk zekerheid te geven over wat er met je geboekte reis zal gebeuren.

Omdat de situatie zo uitzonderlijk en onvoorspelbaar is, bekijken wij tot nader order dag voor dag de situatie voor reizen met vertrek één maand later. Het gaat er daarbij om of de reis uitgevoerd kan worden zoals geboekt.

Zoals het er nu naar uitziet, duurt het helaas nog even voordat we je uitsluitsel kunnen geven over je reis. We vinden dit erg vervelend en kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waar je aan toe bent. Om je tegemoet te komen, hebben we in ieder geval besloten om de termijn voor de restantbetaling tijdelijk te verkorten naar uiterlijk vier weken voor vertrek. Wij behouden ons het recht voor dit te wijzigen.

Hieronder vertellen we wat op dit moment de mogelijkheden zijn met betrekking tot je reis. Je kunt je reis bijvoorbeeld op elk moment zelf annuleren of omboeken. Je kunt ook nog even afwachten, hoe lastig dat misschien ook is. Uiteraard informeren we je direct zodra we uitsluitsel kunnen geven over je reis.

OPTIE 1: Je reis zelf annuleren
Op dit moment ziet het ernaar uit dat je reis uitgevoerd kan worden. Annuleren is daarom alleen mogelijk tegen de standaard-annuleringsvoorwaarden. Als je je reis nu annuleert, ben je een deel van je geld helaas kwijt. Aan de andere kant brengt dit je misschien de gewenste gemoedsrust. Vraag ons gerust wat zelf annuleren voor jou zou betekenen.

OPTIE 2: Afwachten / wachten op een (eventuele) Corona-voucher
Reizigers van wie de reis niet kan doorgaan, krijgen op dit moment van ons een Corona-voucher met dekking van Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Zo kan de reis op een later moment toch nog plaatsvinden én vallen reeds gedane betalingen onder de SGR-dekking. Zie de link onderaan dit bericht voor meer informatie over de voucher. Wij mogen deze voucher volgens de op dit moment geldende regels tot 1 juni verstrekken voor reizen die niet kunnen doorgaan vanwege het coronavirus. Het is niet bekend of de voucher-regeling met SGR-dekking wordt verlengd. Dit is helaas niet aan ons.

Daarnaast kan de situatie natuurlijk ook nog zodanig veranderen, dat reizen weer uitgevoerd kunnen worden en je gewoon op reis kunt gaan.

OPTIE 3: Je reis omboeken
De derde optie is misschien wel de veiligste en voordeligste optie: stay safe, travel later. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden om je reis om te boeken naar een later moment. Bijvoorbeeld dezelfde periode in 2021. Voordelen hiervan zijn dat campers nu relatief goedkoop zijn (vroeg boeken loont) en dat de SGR-garantie op je reis blijft bestaan. Je krijgt dus zekerheid, gemoedsrust én nieuwe voorpret. De grootste onzekerheid is de prijs van de vliegtickets; die prijs is meestal pas tien tot elf maanden van tevoren bekend. Vraag ons gerust om alvast te kijken wat er voor jouw reis mogelijk is.

We hebben hierover uiteraard overleg gevoerd en ook omdat het voor nu de minst negatieve financiele gevolgen heeft, hebben we gekozen voor optie 3. We gaan de reis omboeken naar volgend jaar. Op 24 mei hebben we dan ook het volgende bericht gestuurd naar Tioga:

We willen graag gebruik maken van optie 3: onze reis omboeken. De wens is om volgend jaar de reis te maken. We weten alleen nog niet precies wat de gewenste vertrekdatum zal worden. Wanneer moeten we dit uiterlijk bekendmaken?
Verder overwegen we om, als het mogelijk is, ook de vliegtickets te boeken via Tioga. Kunt u ons laten weten of dit tot de mogelijkheden behoort?
De vertrekdatum is normaal gesproken 19 juli 2021 maar mocht Max overgaan, dan doet hij volgend jaar examen en kunnen we eerder op reis. Als ik het goed heb is op of rond 1 juni de diploma uitreiking en zouden we daarna al met vakantie kunnen.
Dan de vliegtickets: die heben we zelf geboekt voor de reis dit jaar. We gaan van het ergste uit en dat is dat we het geld dat we betaald hebben voor de tickets kwijt zijn. Alles wat we daar nog van terugkrijgen, is dan meegenomen. Omdat het boeken van vliegtickets tegenwoordig een stuk lastiger is dan voorheen (dit met name omdat veel ticketaanbiedingen zonder bagage zijn en het lasti te bepalen is wat de bagage precies extra kost, willen we de vliegtickets dan ook via Tioga boeken. En dan rest nog de auto: die boeken we altijd bij Hertz met ANWB korting alleen heeft Hertz afgelopen week het faillesement aangevrraagd dus dat wordt nog even afwachten.
Wordt wederom vervolgd.

064 – Uitstel of afstel

I.v.m. het Covid-19 virus, hebben we besloten, vooruitlopend op, naar alle waarschijnlijkheid, de annulering van onze vlucht naar Las Vegas, dit jaar niet naar de VS te gaan. In plaats daarvan gaan we naar Drenthe. Iets heel anders maar ook dat zal heel leuk worden.

Of dit uitstel of afstel betekent voor de reis naar Las Vegas zal de toekomst uitwijzen. Wij zijn in ieder geval voornemens om ooit Las Vegas nog eens te bezoeken. Maar of dat mogelijk zal zijn, is afwachten geblazen. Mochten we alsnog gaan, dan , zal deze website te zijner tijd een vervolg krijgen.