Categorie: Reis en verblijf

016 – Dag 7 – Zondag 2 mei 2021 – GP van Portugal

Vanmorgen rustig aan gedaan. Het plan was oorspronkelijk om in Otterlo te gaan lunchen. Maar omdat we vanmiddag ook de GP van Portugal willen bekijken en we moeten inpakken, kijken we wat de dag ons gaat brengen.

Edit: de hele dag doorgebracht in onze luxe bungalow. ’s Avonds wederom heerlijk gegeten. Dit keer 2 keer de schnitzel en 1 keer de flamkuche met zalm. Daarna naar huis gereden, terugdenkend aan een heerlijke week.

 

Klik hier voor de foto’s.

010 – Dag 1 – Maandag 26 april 2021 – De reis

De reis klinkt wellicht wat ambitieus. Het was net even 5 kwartier rijden. Normaal gesproken gaan we tijdens de rit naar onze bestemming altijd ergens lunchen maar dat kan nu i.v.m. het Covid-19 virus niet. Daarom reden we vroeg ik de middag pas weg richting Wekerom al waar we bij de receptie kregen te horen dat ons huisje al gereed was voor betreding. Normaal kan dat pas na 15:00 uur. Waren we rond half drie al bij onze meer dan mooie bungalow. We zitten aan het rand van het park en dat betekent dat we erg vrij zitten en aan de rand van een zo te zien prachtig bos.

Even na 17:30 werd ons avond eten bezorgd. Vooraf gevulde champignons, als hoofdgerecht een geitenkaassalade, een flamkuche carpaccio en een Berkenrhode burger en als toetje cheesecake, tiramisu en een blondie (caramel fudge met merengue). En dat smaakte voortreffelijk.

Na het eten even over het park gewandeld. We krijgen de indruk dat de huisjes, of in ieder geval een deel, particulier bezit is. En het zou ook goed kunnen dat er wat mensen permanent worden op Berkenrhode. Er staan prachtige huisjes en wat minder, op woonwagens gelijkende, verblijven. We kunnen er niet echt hoogte van krijgen. Maar wij hebben helemaal niets te klagen. Ons huisje is mooi, ruim en prima ingericht.

Morgen komen Gaby en Britt en is het plan te gaan fietsen op de Hoge Veluwe en daar te gaan picnikken.

 

Klik hier voor meer foto’s.

003 – Geboekt

Je kan natuurlijk wachten maar je kan ook spijkers met koppen slaan. Dat laatste hebben we gedaan en eerder vandaag hebben we geboekt: we verblijven van maandag 26 april 2021 15:00 uur tot maandag 3 mei 2021 10:00 uur in vakantiehuis Bos Lodge XL 8 op Park Berkenrhode. Voor meer info en foto’s, klik je hier. Oh ja: Max gaat mee. Leuk!

001 – Proloog

We waren net terug van onze zomervakantie naar Drenthe toen we tijdens het eten op het idee kwamen om in mei 2021 wederom een verblijf in een huisje in Nederland te boeken. Daarbij rezen twee vragen:

  1. waar gaan we dan naar toe?
  2. gaat Max mee?

En dat laatste verdient enige uitleg: Max is op een leeftijd gekomen dat, en ik zeg het voorzichtig, de kans bestaat dat zijn wensen voor een vakantie niet meer helemaal aansluiten bij onze wensen.

En dus beloofde Max om na te gaan denken of hij mee wil. Dat hangt dan af van waar we heen gaan en wat we daar gaan doen. Dat brengt me meteen op de eerste vraag: wat wordt onze bestemming? In mei 2020 zijn we een dag naar Wageningen geweest en kwamen toen tot de conclusie dat er in die stad meer te zien was dan we qua tijd aan konden. En dus kwam het idee ter tafel om in ieder geval in de buurt van Wageningen te gaan verblijven. Sandra gaf aan graag naar het Kröller Müller museum in Otterlo te willen. Verder dient opgemerkt te worden dat we sinds begin mei 2020 en na o.a. het bekijken van de film Schindler’s List wat meer belangstelling hebben gekregen voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Nu is er op dat gebied zeker in Wageningen (bijvoorbeeld Hotel De Wereld) ook van alles te zien en in het in de buurt liggende Arnhem ligt genoeg Tweede Wereldoorlog geschiedenis voor het oprapen. En als we dan toch in Arnhem zijn, is een bezoek aan Nijmegen wellicht ook te overwegen.

Ergo, we willen een huisje huren in het gebied Wageningen – Arnhem – Otterlo – Barneveld:

En de periode: 26 april t/m 3 mei 2021.

Intro

Welkom op de website over onze vakantie in mei 2021.

Wat is hier te beleven?

Reisplan – een pagina met plaatsen, bezienswaardigheden etc. die we willen gaan bezoeken tijdens de vakantie
Restaurants – een verlanglijstje met restaurants waar we eventueel kunnen gaan eten
-Berichten over de voorbereiding en het uiteindelijke verblijf in Wekerom, Gelderland. Als je het hele verhaal wilt lezen, kun je hier beginnen.

We wensen je uiteraard weer veel plezier.