Meivakantie 2021

Intro

Welkom op de website over onze vakantie in mei 2021.

Wat is hier te beleven?

Reisplan – een pagina met plaatsen, bezienswaardigheden etc. die we willen gaan bezoeken tijdens de vakantie
Restaurants – een verlanglijstje met restaurants waar we eventueel kunnen gaan eten
-Berichten over de voorbereiding en het uiteindelijke verblijf in Wekerom, Gelderland. Als je het hele verhaal wilt lezen, kun je hier beginnen.

We wensen je uiteraard weer veel plezier.

016 – Dag 7 – Zondag 2 mei 2021 – GP van Portugal

Vanmorgen rustig aan gedaan. Het plan was oorspronkelijk om in Otterlo te gaan lunchen. Maar omdat we vanmiddag ook de GP van Portugal willen bekijken en we moeten inpakken, kijken we wat de dag ons gaat brengen.

Edit: de hele dag doorgebracht in onze luxe bungalow. ’s Avonds wederom heerlijk gegeten. Dit keer 2 keer de schnitzel en 1 keer de flamkuche met zalm. Daarna naar huis gereden, terugdenkend aan een heerlijke week.

 

Klik hier voor de foto’s.

015 – Dag 6 – Zaterdag 1 mei 2021 – Marieke is jarig

Vanmorgen gezongen voor de jarige Marieke en haar een passend cadeau gegeven (een boekje over klompenpaden in Gelderland) en daarna van het heerlijke bezorgde ontbijt genoten.

Bert en Marieke gingen daarna wandelen (uiteraard een klompenpadroute rondom Wekerom) en San en ik togen het particuliere Roekelse bos in dat naast Berkenrhode ligt. Daar hebben we zeker een half uur gewandeld maar omdat het begon te regenen nu terug in de bungalow voor een bakkie met een kano.

Het plan is in om vanmiddag naar een nabijgelegen tuincentrum te gaan en boodschappen te oden in Wekerom.

Edit: vanmiddag inderdaad naar een tuincentrum geweest en inspiratie opgedaan voor onze nieuwe tuin. Daarna boodschappen gedaan in Wekerom en maar weer eens stokbrood met soep gegeten. Gisteravond de film Zwartboek gekeken en besloten zondagavond naar huis te gaan in plaats van maandagochtend. Voor zondagavond eten besteld bij het Grand Cafe.

Klik hier voor meer foto’s.

014 – Dag 5 – Vrijdag 30 april 2021 – Arnhem

Vandaag met Bert en Marieke naar Arnhem gegaan. Marieke had een stadswandeling gevonden welke we hebben gewandeld. Af en toe regende het en regende het behoorlijk. Maar dat was net toen we op een overdekt terras wat consumpties nuttigden. De rest van de wandeling was het eigenlijk wel droog. Arnhem is niet echt een gezellig, uitnodigende stad maar er staan wel prachtige panden. We hebben ons onderweg zeker wel vermaakt en hebben ook de John Frostbrug bewonderd, een belangrijk strategisch punt tijdens de Slag om Arnhem . ’s Avonds brood met soep gegeten en een potje Catan der Inca’s gespeeld met een verrassende maar verdiende winnaar Bert.

Klik hier voor meer foto’s.

013 – Dag 4 – Donderdag 29 april 2021 – Wageningen

Vorige jaar waren we rond deze tijd in Wageningen alwaar we verbleven in Fletcher hotel De Wageningse Berg. Vandaag togen we, na vanmorgen rustig aan te hebben gedaan, wederom richting Wageningen om Hotel De Wereld te bezoeken. Daarna hebben we nog een stukje door het centrum van Wageningen gewandeld. Het weer was vandaag een stuk minder dan gisteren: bewolkt, af en toe zelfs wat fris en regenachtig. Na de lunch gebruikt te hebben bij Grand Cafe Suisse en brood te hebben gekocht bij bakker Bart zijn we nog even op de Wageningse Berg gaan kijken of het hotel er nog stond en daarna zijn we weer naar onze bungalow gegaan alwaar we het bezorgde diner (fish&chips, 2 x spareribs en cheesecake, tiramisu en een blondie (caramel fudge met merengue) hebben genuttigd. Daarna nog even geoefend op de songtekst van Yeke Yeke. En vanavond komen Bert & Marieke op bezoek.

Klik hier voor meer foto’s.

012 – Dag 3 – Woensdag 28 april 2021 – Kootwijk

Vanmorgen lekker rustig aan gedaan. Het plan is om vandaag in ieder geval boodschappen te gaan doen en om naar Ede te gaan. Het is heerlijk weer. Zon en vrijwel windstil.

 

Edit 17:31 uur: change of plans: we zijn niet naar Ede gegaan maar naar Kootwijk. Eerst naar de uitkijktoren bij het Kootwijkerzand alwaar ook enkele uitzendingen van Herenleed zijn opgenomen. Daarna de lunch genoten bij De Brinkhof in Kootwijk. En aangezien vandaag de terrassen na een half jaar lockdown weer open zijn gegaan, was het dubbel genieten in het zonnetje.

Na de lunch zijn we naar Radio Kootwijk gereden. Radio Kootwijk is een voormalig zenderpark maar ook een plaats. Heel bijzonder.

Van Radio Kootwijk naar Barneveld gereden om boodschappen te doen. Vanavond, na Real Madrid – Chelsea (1-1) , de tweede halve finale Champions League Paris St. Germain – Manchester City.

Klik hier voor meer foto’s.

011 – Dag 2 – Dinsdag 27 april 2021 – De Hoge Veluwe

Gisteren kwamen Gaby en Britt rond 11:15 uur hier aan. Na een rondleiding en een bakkie met oranje Bossche bollen (het is koningsdag) reden naar Otterloo om daar het Nationale Park De Hoge Veluwe te betreden. We hebben op de gratis fietsen een stukje gereden en toen we aankwamen bij het Parkrestaurant hebben we daar picnictasjes gekocht en buiten aan een picnictafel heerlijk gegeten. Na de picnic hebben we nog een stukje gefietst en daarna zijn we weer teruggegaan naar Berkenrhode. ’s Avonds hebben we gebakken aardappels, sla en hamburgers gegeten. Het is heerlijk weer. Zonnig en weinig wind.

Klik hier voor meer foto’s.

010 – Dag 1 – Maandag 26 april 2021 – De reis

De reis klinkt wellicht wat ambitieus. Het was net even 5 kwartier rijden. Normaal gesproken gaan we tijdens de rit naar onze bestemming altijd ergens lunchen maar dat kan nu i.v.m. het Covid-19 virus niet. Daarom reden we vroeg ik de middag pas weg richting Wekerom al waar we bij de receptie kregen te horen dat ons huisje al gereed was voor betreding. Normaal kan dat pas na 15:00 uur. Waren we rond half drie al bij onze meer dan mooie bungalow. We zitten aan het rand van het park en dat betekent dat we erg vrij zitten en aan de rand van een zo te zien prachtig bos.

Even na 17:30 werd ons avond eten bezorgd. Vooraf gevulde champignons, als hoofdgerecht een geitenkaassalade, een flamkuche carpaccio en een Berkenrhode burger en als toetje cheesecake, tiramisu en een blondie (caramel fudge met merengue). En dat smaakte voortreffelijk.

Na het eten even over het park gewandeld. We krijgen de indruk dat de huisjes, of in ieder geval een deel, particulier bezit is. En het zou ook goed kunnen dat er wat mensen permanent worden op Berkenrhode. Er staan prachtige huisjes en wat minder, op woonwagens gelijkende, verblijven. We kunnen er niet echt hoogte van krijgen. Maar wij hebben helemaal niets te klagen. Ons huisje is mooi, ruim en prima ingericht.

Morgen komen Gaby en Britt en is het plan te gaan fietsen op de Hoge Veluwe en daar te gaan picnikken.

 

Klik hier voor meer foto’s.

008 – Arnhem

Als we in Wekerom verblijven, is het ongeveer een half uurtje rijden naar Arnhem. De kans bestaat dus dat we tijdens de vakantie in Arnhem gaan rondkijken.

En wat is daar dan te beleven? Dan kan je hier lezen.

Volgende pagina »