072 – Dag 3 deel 2 – Maandag 24 april 2017 – Typhoon Lagoon & Kissimmee

Vanmorgen waren we even na 10:00 uur in Typhoon Lagoon.

 

Na ons gesettled te hebben op drie bedjes op het strand bij de surf pool, wilden we de nieuwe glijbaan Miss Adventure Falls proberen. We waren bijna aan de beurt (er was nog een groepje voor ons) stopte de lopende band die je in de tubes naar boven brengt en bleek er “ergens iets klem te zitten”. Na even gewacht te hebben moesten de mensen die al in een tube zaten er uit en zijn we maar weggegaan om eerst in de Castaway Creek wat rondjes te maken. Maar het water was behoorlijk koud. Waarschijnlijk omdat de zon niet scheen. En dus lieten we Castaway Creek even voor wat deze was en liepen we naar de surf pool om ons even door de twee meter hoge golven te laten verslinden.

Toen terug naar Miss Adventure Falls die net weer open ging en we waren de eersten die in een tube op de band naar boven gingen. En de glijbaan is een ware aanwinst. Heel leuk met veel bochten en een erg lange baan. Daarna zijn we in de Crush ‘n’ Gusher gegaan. Toen we daar uit kwamen was de wachtrij bij Miss Adventure Falls erg kort en hebben we deze nieuwe glijbaan nogmaals gedaan. Omdat Max behoorlijk last van zijn rug had en moeilijk liep en het niet heel lekker warm was, hebben we Typhoon Lagoon verlaten. Maar daar komen we heel snel weer terug.

Omdat we behoorlijke trek hadden gingen we lekker eten bij TGI (thank God it’s) Friday in het Crossroad of Lake Buena Vista winkelcentrum.

 

Wat hebben ze daar toch heerlijke patat en fantastisch lekkere hamburgers. Bij Gooding’s, een prachtige supermarkt met tapijt op de grond, in het zelfde winkelcentrum hebben we maar even iets wat op midalgan lijkt gekocht om te kijken of we daarmee de pijn in de rug van Max wat kunnen verhelpen.

Vandaar reden we naar Kissimmee op naar het Monument of States.

 

Wat we niet wisten was dat daarachter het schitterende Lakefront park ligt aan Lake Tohopekaliga

En daar kwamen we ook onze eerste alligator van deze vakantie tegen

 

Daarna wilden we war cultuur proeven in Pioneer Village at Shingle Creek. Een plek waar wat (replica’s van) oude gebouwen zijn te bewonderen

 

Voor zij die zich zorgen maken over het weer: het is in de loop van de dag veel zonniger en wat warmer geworden. Het waait alleen nog wel behoorlijk.

Voor vanavond is het plan om sushi te gaan eten bij A-Aki.

1 reactie

    • Marja op 25 april 2017 om 08:23

    Heerlijke dag gisteren lees ik. En leuk hè zo’n alligator in het wild. Wij hadden er eentje in het vijvertje achter onze villa.
    Die condo ziet er super uit. Mooi ingericht en toch veel ruimte zo te zien. Natuurlijk wel minder dan een villa maar veel ben je toch niet “thuis”. Vond de ligging ook beter dan jullie villa. Net wat je zegt meer in de bewoonde wereld met alle attracties, restaurants etc, binnen handbereik.
    OH die Friday’s bij de ingang van Disney. Vaak geweest… vergeet ook niet naar Texas Roadhouse te gaan. En een heerlijke Applebees heb je als je richting de 4 rijdt, brug onderdoor en dan een meter of 50 verder aan de linkerkant. Zit vlak naast een hotel en daar zit ook een hele grote Dollar Tree. Het zit aan de 535
    Gelukkig dat het weer beter is geworden… hier ook, wij hebben een dieptepunt bereikt. Vanochtend hagel,regen en harde wind. Gelukkig is de temperatuur wel heerlijk toch zo’n 7 graden, dus de stoeltjes voor het strand staan klaar!!!
    Geniet lekker en op naar de volgende upgrade!! Groetjes van ons…

Reacties zijn uitgeschakeld.