055 – Dag 8 – Zaterdag 30 april 2016 – Tarpon Springs

Vanmorgen op weg naar Tarpon Springs, maakten we een tussenstop bij Denny’s in Plant City, onze vaste stopplaats als we richting de westkust gaan. De inrichting was iets veranderd, het eten nog steeds heerlijk. Ik heb me tegoed gedaan aan een wat mij betreft verplicht nummertje in de USA: Moons over My Hammy:

094

Daarna verder richting de sponshoofdstad van de wereld. We reden eerst naar het historic district al waar we bij het Safford House Museum aankwamen. Een prachtig huis uit de Victoriaanse tijd:

095
Daarna op naar City Hall:

097En we kwamen ook het oude station van Tarpon Springs tegen:

098
Helaas bleef het daar bij. En dat kan twee redenen hebben: wij konden het historic district niet vinden hoewel het eerder genoemde Safford House er midden in staat of de gemeente Tarpon Springs vindt dat een verzameling oude huizen die al jaren geen onderhoud hebben genoten, de naam historic district verdient.

Toen zijn we na enig zoeken en uiteindelijk vragen naar de Sponge Docs gereden. Een haven met in voornamelijk Griekse stijl opgetrokken pandjes waar men uitvaart om naar spons te duiken. Helaas vielen de haven en het straatje ietwat tegen. St. John’s Pass is wat dat betreft toch leuker. Aan de overkant van de haven staan allemaal doorroeste panden die het nemen van een foto al meteen een stuk onaantrekkelijker maakt. Maar als je even de moeite neemt, zijn er wel leuke plekjes te vinden:

099 100 101 102 103

En toen weer op weg naar Davenport alwaar we besloten te gaan dineren bij Smokey Bones aan Vineland Road:

104 105

Waar we genoten van Babyback Ribs, een combo van Grilled bourbon BBQ chicken breast en Texas-style beef brisket met fries en fire-roasted corn en een combo Grilled bourbon BBQ chicken breast en hand-pulled pork met fries en cinnamon apples:

Combo Grilled bourbon BBQ chicken breast en hand-pulled pork met fries en cinnamon apples
De combo van Grilled bourbon BBQ chicken breast en hand-pulled pork met fries en cinnamon apples

Een flinke rit vandaag (twee keer 142 km) maar daar zat ook op de terugweg de W. Courtney Campbell Causeway bij en dat is en blijft toch een mooi stukje weg dwars door de zee. Ik voelde me toch even Jozef of hoe de goede man ook mag heten die de Rode Zee spleet. Prachtig.

En nu is het tijd voor een Budweiser!