054 – Dag 7 – Vrijdag 29 april 2016 – Islands of Adventure

Vanmorgen om 08:50 uur stapten we Islands of Adventures in. De eerste attractie was alleen voor Max vanwege veels te hoog voor ons. Docter Doom’s Fearfall heet het het ijzingwekkende apparaat:

081
Daarna gingen we dan eindelijk in Jurassic Park River Adventure. Eindelijk omdat deze ride drie jaar geleden toen we in Islands of Adventure waren dicht was.

082

Jurassic Park River Adventure is een spannend boottochtje met aan het einde een heerlijke drop:

083
Verder naar Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls, een attractie zoals Splash Mountain in Magic Kingdom maar dan eigenlijk nog leuker. Je gaat in een boomstam in het water met wat drops door een avontuur en eindigt met een behoorlijke hogedrop. We hebben deze ride drie jaar geleden ook gedaan en ook nu kwamen we er behoorlijk nat uit.

084 085

We waren toch al nat en daarom maar meteen in Popeye & Bluto’s Bilge-Rat-Barges, een wildwaterbaan waar je echt ‘soked’ uit komt.

086

Omdat het vrij rustig was mochten we blijven zitten en na de tweede rit bleek tot onze verbazing dat er nog een graad erger bestaat dan “doorweekt”.

Het viel op dat het vandaag een stuk rustiger was dan afgelopen maandag in Universal Studios: de wachttijden bij de eerste vier attracties waren 5 minuten terwijl dat afgelopen maandag 40 minuten was. Vanwege de korte wachttijden besloten we ook Dudley Do-Right’s voor de tweede keer te doen.

Daarna naar Harry Potter and the Forbidden Journey. Net als bij The Escape Of Gringots in Universal Studios is hier ook de wachtrij fantastisch met sprekende schilderijen en zijn zelfs Harry Potter, Ron en Hermelien (bijna) levensecht aanwezig. Maar ook de ride zelf is meer dan fantastisch. Alsof je zelf achter Harry op zijn bezem mee doet met een potje zwerkbal. Echt fantastisch mooi.

Daarna rondgekeken in Hogsmeade:

087 088 090 089

En natuurlijk butterbeer gedronken:091

Daarna op de Hogwarts Express gestapt richting Universal Studios. Daar liepen we via Universal Citywalk naar de auto en reden via de altijd drukke I4 (weer in de file) naar Posner Boulevard voor some frozen yoghurt:

092
Je kan zelf de ijskoude substantie in verschillende smaken in een bakje doen en daarna versieren met allerlei toppings zoals fruit, allerlei chocola, slagroom, diverse saucen, stukjes koek etc. Heeeeeeerlijk. We waren eerder deze week bij dit winkelcentrum om boodschappen te doen bij Dollar Tree en toen hadden we dit winkeltje al gespot. Zeker een aanrader en vermoedelijk gaan we er nog wel een keer heen.

Daarna naar de overkant van de I27 naar Perkins, een restaurant annex bakkerij waar ze heerlijk bij-de-koffie gebak hebben.

093

Daar hebben we voor vanavond o.a. een stuk bananacream pie en lemon merengue meegenomen.

Nu is het etenstijd: dit keer lekker hamburgers eten in de villa.

Leuk om alle reacties te lezen! Iedereen de groetjes.