050 – Dag 3 – Maandag 25 april 2016 – Universal Studios

Vanmorgen reden we om 08:00 uur weg bij de villa op weg naar Universal. Helaas was ik vergeten de “snelwegen vermijden” optie na gisteravond weer uit te zetten maar omdat de reistijd me ietwat lang leek, schok ik wakker. Aangezien we toen al onderweg waren kwamen we toch via een ietwat alternatieve route uit bij Universal om 08:45.

Wat opviel was dat ook hier de veiligheidsmaatregelen ietwat waren aangescherpt. Van iedereen op weg naar de Universal Citywalk werd de tas grondig geïnspecteerd. Dat hadden we eerder nog niet meegemaakt. Eenmaal binnen bleek dat ondanks mijn retestrakke schema die in het verleden altijd zorgden voor minimale wachtrijen, ons in de steek liet. De eerste ride, Despicable Me: Minion Mayhem had meteen een wachttijd van 40 minuten. Maar dat was het dan ook wel weer waard. De 4D attractie was heel erg leuk. Voor je gevoel wordt je alle kanten opgeslingerd en vlieg je met duizelingwekkende snelheid door de lucht terwijl je eigenlijk gewoon vrijwel stil zit met een groot scherm, een 3D-bril en bewegende banken.  Daarna naar Shrek 4-D waar ook een behoorlijke wachtrij was. Maar we hadden geluk want er ging een tweede rij open en daardoor waren we na 10 minuten al binnen voor de  4D film. Eddy Murphy steelt als de ezel ook hier de show in de leuke film.

Verder naar Transformers: The Ride-3D. Een stuk heftiger dan Despicable Me en ook erg leuk. Daarna naar het eigenlijke doel: het nieuwe Harry Potter gedeelte Diagon Alley:

036 037 038 039 040En ook dit gedeelte is, net als in Islands of Adventure, adembenemend. Een vuurspuwende draak, etalages waar je met een interactieve toverstaf allerlei dingen kan laten gebeuren, de bus uit Harry Potter en het hoogtepunt: Harry Potter and the Escape from Gringotts. Een 3D darkride waar in het begin het voertuig waar je inzit eerst in een behoorlijke hoek voorover hangt waarna je de duistere diepte in knalt. En de rest van de rit is ook adembenemend. Niet zo heftig als de Forbidden Journey maar wel enorm mooi en spannend.

En het is echt waar: als je Diagon Alley binnenloopt krijg je echt het gevoel dat je de Harry Potter wereld binnen stapt.
Tot slot met de Hogwarts Express naar Islands of Adventures. Niet zo maar een treinritje maar ook nu waan je je in de film. Heel mooi gemaakt en niet te beschrijven.

041Daarna in Islands of Adventure wat gedronken en toen op weg naar de uitgang. Helaas was er bij Pat O’Brien op de Universal Boardwalk een prive-feest deze avond en ging onze cajun maaltijd dus niet door.

Daarom bij de Chinees in Berry Town Centre eten gehaald en waren we rond 18:30 thuis.

042