041 – Buffet restaurant

Max wil graag eten in een buffetrestaurant. En daar ben ik ook wel voor te vinden. Zo veel je kan eten voor één prijs en je kan nog eens wat proberen. In 2014 is Wood Grill erg goed bevallen; in  2013  Golden Corral wat minder. Maar als ik me goed herinner was dat meer qua sfeer dan qua eten maar ik kan het mis hebben.

Nu is helaas Wood Grill vorig jaar gesloten maar las ik dat het filiaal van Golden Corral dat daar voor in de plaats is gekomen een stuk beter is dan de Golden Corral waar wij waren geweest. Misschien toch een herkansing waard.

Edit: hoor net van Marja dat zij er gegeten hebben en dat het net zo slecht is als de andere Golden Corral. Jammer.

 

golden-corral

Adres: 11701 International Drive, Orlando FL 32821

Reistijd: 29,4 km / 0’27 h

 

040 – Wonderworks

De vorige vakantie naar Florida hadden we onszelf de keuze opgelegd: naar Wonderworks of naar Ripley’s  Believe It Or Not. Het werd uiteindelijk Ripley’s en daarom is het deze keer wellicht leuk om Wonderworks te bezoeken.

wonderworks-building

Wat is er te beleven in Wonderworks? Dat is lastig te omschrijven, maar net als in het geval van Ripley’s: een gebouw vol met wetenswaardigheden, rariteiten en gezichtsbedriegingen.

Wonderworks onderscheidt zes Wonder Zones:

  1. Natural disasters – met o.a. een aardbeving café
  2. Physical challenge zone – met een spijkerbed
  3. Ligh & Sound zone – met een heeeele grote piano
  4. Space discovery – draag een echt astronauten pak
  5. Imagination lab – versla aliens door er op te stampen
  6. Far out art gallery – met allerlei raadsels en illusies

Adres: 9067 International Drive, Orlando FL 32819

Reistijd: 33,3 km / 0’26 h

039 – Tickets Universal

Gisteren ontvingen we de bij Attraction Tickets bestelde toegangskaarten voor Universal. En uiteraard zaten er ook weer het bekende boekje, de voucher en wat leaflets bij. En alles verpakt in een razend handig etuitje.

Pakketje

Maar, het belangrijkste zijn de tickets die ons twee weken lang onbeperkt toegang zullen verschaffen tot Universal Studios Florida, Universal Islands of Adventure en Wet ’n Wild Orlando en de Universal Citywalk. Die laatste is sowieso gratis toegankelijk, maar een kniesoor die daar op let.

3 tickets

Die zijn dus alvast binnen. Zo langzamerhand gaat het gevoel, bij mij althans, al een beetje komen. Nog even en we gaan naar mijn favoriete vakantieland en daar weer twee weken genieten van alles dat Florida te bieden heeft.

1 ticket

038 – Orlando Explorer Pass

Er zijn enkele attracties in Orlando die we willen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan The Orlando Eye, Titanic The Artifact Experience, maar ook Madam Tussauds en Wonderworks willen we misschien wel gaan bekijken.

Nu bestaat er in Orlando de zogenaamde Orlando Explorer Pass. Je koopt een ticket per persoon voor $ 79 / $ 69 (totaal $ 227) en je mag dan vier attracties uit de volgende rij bezoeken:

De tickets zijn ook te koop bij het Official Visitor Center . Daar kosten de tickets voor volwassenen wel $ 10 meer.

Edit 25-mrt-2016: als je de tickets on line bestelt krijg je weliswaar $ 10 korting per volwassene pass maar dan moet je ook vantevoren opgeven op welke dag je de passen komt afhalen bij het Orlando Visitor Center. En omdat we ons niet te veel willen vastleggen op wat we wanneer gaan doen, hebben we besloten om de Orlando Explorer Pas ter plekke aan te schaffen.

Official Visitor Center

Adres: 8723 International Drive #101, Orlando, FL 32819

Reistijd: 34,2 km / 0’27 h