002 – Tickets en een auto

Het budget is vastgesteld en nu gaan we kijken of we binnen het budget kunnen blijven. Wat staat er op het lijstje?

  1. Vliegtickets
  2. Auto – een mid size SUV zoals we ook in 2014 hadden
  3. Villa
Stap 1 zijn de tickets en de auto. De vorige keren hebben we altijd geboekt via USAFunVacations en daar waren we altijd zeer tevreden over.  Via hun website kan je nu ook een indicatie krijgen van de kosten. Zij kunnen tickets leveren voor € 633 en een auto voor € 649. Dat zijn prijzen die binnen ons budget vallen. Maar we blijven natuurlijk wel Nederlanders en bovendien is Marja dé specialist voor het vinden van goedkope tickets en autohuur. We hebben dus de prijzen van USAFunVacation aan haar doorgegeven en Marja gaat nu kijken of ze tickets en een auto kan vinden voor lagere prijzen.
We wachten het af.
V.w.b. een villa zijn we wel al aan het kijken maar boeken doen we nog niet. We gaan eerst met Bob en Marja rond de tafel om te kijken of ze mee willen en gaan. En dan gaan we daarna pas echt naar een villa op zoek. Bob en Marja verblijven hun komende vakantie (8-27 juni) trouwens in deze villa.  Helaas is deze villa voor de periode dat wij gaan volgend jaar niet meer beschikbaar.

001 – Proloog

We zijn nu drie keer naar Florida geweest: 2009 en 2013 met Gaby en Britt en in 2014 met z’n drietjes. En iedere keer hebben we het heel erg naar ons zin gehad. Voor 2015 hebben we een vakantie geboekt naar Zuid Engeland en daar hebben we allemaal heel veel zin in. Maar Amerika is nooit helemaal uit onze gedachten geweest. We hebben het al eens voorzichtig gehad over een rondreis door Georgia en South Carolina. Maar toen we enkele maanden geleden zagen hoe de nieuwe Harry Potter attracties in Universal Orlando er uit zien, vonden we dat we die toch ook wel heel graag wilden zien en beleven.

Toen verleden week de vakanties van de nieuwe school van Max op de website kwamen, besloten we na enig overleg om volgend jaar toch weer naar Orlando te gaan. Wat we in ieder geval willen doen is tickets kopen waarmee we onbeperkt toegang hebben tot de drie parken van Universal: Universal Studios, Islands of Adventure en het waterpark Wet ’n Wild.

Omdat het ons ook gezellig leek om met meer dan ons drieën af te reizen naar de Sunshine State, hebben we gevraagd of Bob en Marja, wat nog grotere Orlando fans zijn dan wij, zin hebben om mee te gaan. En die waren daar meteen enthousiast over. Als zij terug zijn van hun vakantie (8 t/m 27 juni) naar Florida, gaan we met ze rond de tafel zitten om te kijken of het te realiseren is om met z’n vijven naar Orlando te gaan.

Intro

Welkom op de website over onze trip naar Florida in 2016.

Wat is er hier te beleven?

Allereerst de pagina met ons reisplan. Daarop staan de steden, dorpen, pretparken, stranden en al het andere dat we willen gaan doen, bezoeken en bekijken tijdens onze trip.

Verder vind je een pagina met een aantal restaurants waar we onze maaltijden willen gaan nuttigen, een pagina met wat extra informatie over de beide pretparken van Universal en een pagina met vrijwel alle attracties uit het waterpretpark Wet ‘n’ Wild.

Dan de voorbereidingen op de trip. Het plannen, het uitzoeken, het boeken maar ook uitgebreide beschrijvingen van alles wat we willen gaan doen tijdens de vakantie kan je volgen in alle berichten op deze website.

En tot slot het verslag van onze vakantie van zaterdag 23 april tot zondag 8 mei 2016. Het is de bedoeling dat we per dag een verslag schrijven van onze belevenissen. Enerzijds om later alles nog eens terug te kunnen lezen en anderzijds om het thuisfront op de hoogte te houden van alles wat we meemaken.

We wensen je hier veel plezier!

NB Het is raadzaam om als je het relaas over onze vakantie niet in omgekeerde volgorde wilt lezen, hier te klikken en vanaf daar langzaam verder te lezen tot aan het heden.