063 – Epiloog

Zoals aan iedere vakantie, kwam ook aan deze een einde. Tijdens ons verblijf in Davenport kwamen we er wederom achter dat Florida toch eigenlijk wel alles te bieden heeft dat we zoeken tijdens een vakantie: lekker weer, zon, veel vermaak, lekker eten en luxe. En we realiseerden ons ook dat het erg moeilijk wordt om deze zaken allemaal op een andere locatie te treffen. De kans bestaat dus dat dit niet ons laatste bezoek is geweest aan de Sunshine State. We hebben in ieder geval een heerlijke vakantie genoten.

Florida

 

En hier zijn alle foto’ s van de vakantie te zien.

062 – Dag 15 – Zaterdag 7 mei 2016 – Fantasia Gardens

Vanmorgen net als gisteren richting Fantasia Gardens. Vandaag stonden de 18 Thrilling Challeng banen op het programma.

201605070015 201605070016

Daarna zijn we bij Earl of Sandwich in Disney Springs gaan lunchen.

201605070017 201605070018 201605070019 201605070020 201605070021 201605070022 201605070023 201605070024

En toen naar de villa inpakken en terug naar Nederland. De auto inleveren en naar de incheckbalie liep gesmeerd met de hulp van een alleraardigste man. Ook de douane kostte niet veel tijd waarna we pizza hebben gegeten, onze laatste maaltijd in de USA. De terugvlucht van Orlando naar Dublin liep gesmeerd in minder dan 7,5 uur. Ook nu viel me weer op dat de beenruimte behoorlijk is bij Aer Lingus. We hebben alle drie wel geslapen in het vliegtuig maar echt lekker uitrusten is er, ook al omdat je 5 uur kwijt bent door het tijdverschil, niet echt bij. Omdat de vluvht van Orlando naar Dublin minder tijd kostte dan gepland, moesten we wel extra lang wachten op de vlucht naar Rotterdam. In Dublin hebben we lekker ontbeten maar daarna kwam de man met de hamer langs. Sandra viel al zittend achter een tafeltje in slaap en ook Max was even vertrokken. Eenmaal weer wakker liepen we naar de gate en hebben we de vlucht naar Amsterdam grotendeels slapend doorgebracht. En toen waren we weer in Nederland waar het gelukkig heerlijk weer was en de overgang niet zo groot was.

049 – Dag 2 – Zondag 24 april 2016 – Ontbijt, boodschappen en Gaylord Palms

Na een onrustige nacht vanwege de jetlag zaten we rond 08:30 bij Denny’s aan US Highway 27 te Davenport alwaar we de volgende gerechten hebben verorberd: Max een lumberjack slam met ei Sunny side up:
003
, Sandra een All American Slam met bacon in plaats van sausages:
004
en Maurice een Lumberjack slam met poached ei en French toast:

005 En dat smaakte weer verrukkuluk en realiseerden we ons wat we al die tijd gemist hadden.

Na het ontbijt door naar de Dollar Tree aan Posner Boulevard. Een mooi maar erg rustig winkelcentrum waar we niet eerder waren geweest. Bij Dollar Tree hebben we de nodige huishoudelijke artikelen aan geschaft zoals afwasborstel, speeltjes voor in het zwembad, flesjes water, waspoeder etc.
006

Daarna naar de Wal Mart in Clermont om boodschappen te doen zoals drinken, Budweiser bier, hamburgers, brood voor te toasten, ham, toetje en nog meer lekkers.
007

Dan even ons paleisje voor twee weken showen:

008 009 010 011 012 013 014 015 016 017 018 019En we hebben ook een prachtige auto tot onze beschikking. Het is inderdaad een Kia Sedona geworden die van alle gemakken is voorzien met net geen 9.000 mijl op de teller:

020 021 022 023 024 025

Vanmiddag zijn we naar het Gaylord Palms Hotel geweest. Een erg mooi hotel met o.a. drie thema gedeelten: St. Augustine, de Everglades en Key West:
026 027 028 029 030 031 032 033 034En ’s avonds hebben we gegeten bij Golden Corral op 8032 International Drive omdat Max trek had in een buffet. Geen restaurant waar je mogelijk relatiemateriaal mee naar toe neemt maar het eten is er eigenlijk best OK.

035

Omdat we op de heenweg een hele flinke file ontwaarden op de I-4 inclusief een aantal stilstaande, zwaailichtende politieauto’s zijn we teruggereden over Sand Lake Road, Vineland Road, World Center Drive, een stukje International Drive, de Irlo Bronson Memorial en Highway 27 wat een leuke binnendoor route is die ook nog best wel lekker doorrijdt.

En nu ga ik zo genieten van een heerlijk Budweisertje. Morgen naar Universal.

049 – Dag 1 – Zaterdag 23 april 2016 – De reis

Ja, dat was vroeg op. Eef kwam ons om 05:30 uur halen en om 6:30 stapten we vertrekhal 2 van Schiphol binnen. Omdat in het verleden het scannen van onze paspoorten om de instapkaarten uit te printen, nooit lukte, stapten we maar meteen op een Schiphol medewerker af en hadden we de boardingpasses binnen no-time (je merkt: ik schakel al langzaam over naar het Engels). Daarna de kofferlabels uitprinten en de koffers inleveren. Mijn voorkeur heeft nog altijd dat dat wordt gedaan door een hooggehakte, van opgestoken blond haar en een stralende glimlach voorziene grondstewardess, maar we moeten nu eenmaal met de tijd mee en is alles self-service.

Vervolgens rolden we moeiteloos door de douane en begaven we ons naar een ontbijt-lokatie. Het viel op dat het behoorlijk druk was op Schiphol. Veel drukker dan andere keren in ieder geval.

Na wat tax-free shoppen naar de gate. Het vliegtuig dat ons naar Dublin moest brengen was er nog niet en liet ook op zich wachten. Met wat vertraging ( minuutje of 15 schat ik) vertrokken we uiteindelijk. We hadden wel een dompertje: vanwege een vol toestel mocht mijn handbagagekoffertje, dat netjes net niet groter was dan de maximale afmetingsmaten, niet mee maar moest bij zijn grote broers in het laadruim. En dus moesten mijn persoonlijke, voor in het vliegtuig onmisbare handbagage worden verdeeld over de tassen van Max en San. Ik sputterde wel even zwaar tegen. Maar toen het lint dichtging en mij de toegang tot het toestel bijna werd ontzegt, bond ik maar snel in en mocht ik na wat grappen mijnerzijds met de sterke bewakingsmeneer, gelukkig alsnog aan boord. Maar dit muisje zou nog wel een staartje krijgen.

Wat me daarnaast opviel was dat we geen interview kregen met de standaard vragen als “heb je de koffer zelf ingepakt” en “zijn er momenten geweest dat je de koffer uit je gezichtsveld was verdwenen”. Kan me niet voorstellen dat de recente ontwikkelingen m.b.t de terreurdreiging aanleiding zijn geweest dit soort interviews te schrappen. Maar goed.

Na 1,5 uur vliegen kwamen we in Dublin. Op alle bordjes staan naast de Englse teksten deze ook in het Iers. En omdat Ierland wereldrecordhouder medeklinkers is, leidt dat tot prachtige, onuitspreekbare termen. Als ik het goed heb onthouden is het Ierse woord voor roltrap “gdbhfytfrhhwrdgbvdbshy”. Wat een prachtige taal dat Iers. Alleen al om te zien.

We gingen op Dublin AirPort al door de preclearance oftewel het gesprek met de Amerikaanse immigratiedienstmeneer inclusief het scannen van de ogen en het nemen van elektronische vingerafdrukken. Nieuw was dat we onze koffers op foto’s moesten identificeren. En daar bleek dat mijn handbagagekoffertje niet op de foto stond en dan heb je met de Amerikanen meteen een probleem. We moesten dan ook als de eerste de beste orientaalse vreemde etenswaren smokkelaar uit een uitzending van border patrol mee naar achteren. Maar gelukkig was het mugshot van mijn koffer toch snel gevonden en konden we verder.

We waren toen op Amerikaans grondgebied en dat is niet het meest gezellige gedeelte van Dublin Airport helaas.

001

002

 

Na een snelle lunch begon het wachten op de vlucht naar Orlando. Ook die vlucht was iets vertraagd maar het goede nieuws was dat de vlucht maar 8’20 ging duren in plaats van 9,5 uur. Maar ook 8’20 is heel lang in een vliegtuig bleek. En zeker voor Max die het na 6 uur niet meer zag zitten en er uit wilde. Maar gelukkig kwam aan deze vlucht ook een goed einde. Dient nog wel opgemerkt te worden dat de beenruimte zeer acceptabel was bij Aer Lingus.

Op MCO ( Orlando International) was het heel erg druk. Maar gelukkig vooral met vertrekkende passagiers. Het wachten op de koffers duurde een minuut of twintig. Het handbagage koffertje kwam vrij snel als ons tweede valies van de band. We hadden ons dankzij de horror verhalen van de US customs meneer over handbagage in het vrachtruim op het ergste voorbereid maar dat viel erg mee. Na enige tijd kwamen ook koffer 3 en 4 aan en konden we naar de auto huur.

Daar stond een rijtje van, naar later bleek, drie kwartier. Maar toen we met de papieren naar de garage aan de overkant liepen was de rij inmiddels twee uur wachten lang schat ik. Nadat we de koffers in de prachtige minivan (foto’s volgen snel) hadden gezet reden we richting de villa. Nadat we bij de nabijgelegen Publix even snel wat te eten hadden gescoord voor de hongerige Max, kwamen we bij ons onderkomen aan. En dat viel niet tegen. Morgen volgen de foto’s van de prachtige residentie van het Engelse stel Sue en Steve. Toen snel naar bed vanwege erg moe al was ik om 3:00 uur plaatselijke tijd al weer klaar wakker. Het is dan in Nederland 9:00 uur en dat is mijn normale wakkerwordttijd op zondag. Een jetlag dus maar daar slaap ik me wel uit.

Tot zover de eerste dag.

047 – Villa (Part 2)

Vandaag maar alvast wat US Dollars besteld bij de bank. Hoewel Amerika hét land is van de betalingen met je creditcard en we ook op veel plaatsen kunnen betalen met onze bankpas, is het toch wel handig om ook wat cash geld te hebben. Als ik me niet vergis moet je bijvoorbeeld het parkeren bij Universal contant betalen.

Daarnaast ontvingen we vandaag een mailtje van Steve en Sue, het Engelse stel waar we de villa van huren:

Dear Maurice Sandra & Family
Well it is time to get your cases out of the loft space check you have all relevant documents passports driving licenses and any tickets. And no doubt you will be saying I have nothing to wear and we need new shoes etc etc, I bet you have heard it all before.
It is also worth remembering now you have to do your online visa form, this has to be done 72 hours before departure & there is a link on our website.
Here is the link https://esta.cbp.dhs.gov
Our address there for the form is 512 Dolcetto Drive Tuscan Ridge Davenport FL33897
I have attached to this email all documents you will need for your stay directions etc, if there is any you can not open please let me know, my advice is to print them off for safe keeping and to take with you.
If you would like them sent via post please let me know ASAP and will do this for you.
Upon arrival at our home if there is any damage or anything you are not all happy with please inform our management company or any of us A.S.A.P.
Check out time from our villa is 10.00 AM unless arranged different by our management company or ourselves.
I have put the alarm /lockbox codes on this email but for security reasons, and I would advise if you are taking a mobile phone with to enter them in there as a text to yourself.
Lock box code for the key to the home is xxx
Alarm code to switch off xxx
Alarm code to switch on xxx
And we also have a password which is xxxxx this is just in case of a false alarm, the phone will ring and they will ask you for the password.
I will be in touch with you to have a chat about things before you leave, and if there is anything you need please don’t hesitate to ask.
So all as there is to say now.. is have a fantastic time.
Kind Regards
Steve & Sue

Dat klinkt allemaal heel erg aardig en zeer (klant)vriendelijk. Het huren van een villa van een particulier is toch een kwestie van vertrouwen en dat vertrouwen wordt voornamelijk gevoed door het gevoel dat je bij de verhuurder krijgt. En bij ons is het gevoel bij Steve en Sue vanaf het begin erg goed geweest. En dat is een fijne en geruststellende constatering.

20160403 14.15-002