005 – Offertes

Even een tussenstandje:

We hebben allebei van onze respectievelijke werkgevers toestemming om volgend jaar drie-en-een-halve week met vakantie te gaan.

Verder hebben we hier en daar al offertes opgevraagd. Hoewel de vliegprijzen nog niet bekend zijn hebben we van USAFunvacations al een offerte met prijzen en van American Vacations een indicatie. American Estates deed ons het verzoek om 11 maanden voor de terugreis, dan zitten we in begin september 2013, nogmaals een verzoek voor een offerte te sturen. Zij gaven wel aan dat de autoverhuurprijzen van Alamo voor 2014 gelijk zijn aan die van 2013.

De indicatie van American Vacations is wel iets hoger dan de begroting maar dit is geen onoverkomelijk bedrag. Bovendien is de begroting voor de villa wellicht iets aan de hoge kant en valt er dus wel wat te “rommelen”. We hebben toch besloten om een villa te huren omdat een condo naar nu bleek helemaal niet goedkoper is. En we gaan dan toch voor de meer ruimte en meer vrijheid van de villa.

De offerte van USAFun is tegenvallend hoog. Maar dat heeft een goede reden: ik heb per abuis om een standard SUV verzocht en dit had een midsize SUV moeten zijn. Zojuist heb ik om een nieuwe offerte gevraagd.

Wat voorbeelden van een midsize SUV:

Ford Explorer
Dodge Nitro
Chevrolet Equinox

Prachtige auto’s natuurlijk. Niet zo groot als de Chevrolet Tahoe die we dit jaar hadden maar groot genoeg voor ons drieën.