074 – Dag 6 – Zaterdag 26 juli 2014 – Clermont

Vanmorgen heel, heel, heel rustig aan gedaan. Lekker thuis ontbeten en dan zie je zo maar hoe vindingrijk onze Amerikaanse vrienden zijn bij het verzinnen van productnamen. Neem bijvoorbeeld dit kuipje boter:

Tijdens onze vorige vakantie verbleven we in een villa die zich bevindt op het grondgebied van de gemeente Clermont. We hebben vorig jaar echter verzuimd om dit plaatsje met een bezoek te vereren. Dat hebben we tot groot genoegen van de plaatselijke bevolking vandaag meer dan goed gemaakt. We hebben het prachtige gemeentehuis bezocht:

Omdat deze vakantie niet alleen maar bestaat uit pret en lekker eten, hebben we vandaag ook wat cultuur gesnoven in het Clermont Historic Village. Een plek waar enkele oude huizen in de oorspronkelijke staat opnieuw zijn opgebouwd:

De huizen zijn allemaal rond 1880 gebouwd en dit is dus een echt origineel schijthuis uit die tijd:

Lijkt mij ideaal: een toilet in de tuin. Lekker op je gemak zonder door iemand gestoord te kunnen worden. Wel met wi-fi dan natuurlijk.

Ge-lunch-ed hebben we ook in Clermont en wel bij Cheeser’s Palace:

Gelegen in een alleraardigst straatje:

Vanuit Clermont reden we naar de benzinepomp vlak bij de villa waar we verleden jaar verbleven. En dat is toch wel lekker hoor: een volle tank voor $ 37. Dat is nog geen € 30! Daarna ging het verder naar International Drive waar we even het Nickelodeon Hotel wilden bekijken ware het niet dat je daar niet naar binnen mag als gast. Daar zullen we dan ook nooit een kamer boeken. Stelletje legenisten bij dat Nickelodeon. Daar gaan ze bij Disney toch veel beter mee om.

Tot slot van de dag boodschappen gedaan bij de Publix waar we op de parkeerplaats een echte Amerikaanse brandweer ontwaarden. Toen de dienstdoende firefighters vroegen of we op de foto wilden lieten we ons dat niet twee keer vragen natuurlijk:

Morgen vertrekken we voor drie dagen naar ons hotel in Tampa. Als we daar internet hebben, hoor je morgen weer van ons en anders wordt het dinsdag.

 

Een gedachte over “074 – Dag 6 – Zaterdag 26 juli 2014 – Clermont

  1. Weer een relaxed dagje. En wat had San een schattig pakje aan op de kakdoos. Het staat haar erg leuk. Vooral dat mutsje.
    Dat gedoe bij het Nickelodeon hotel hebben wij ook ervaren. Het lijkt daar wel een vesting. En zo bijzonder schijnt het ook niet te zijn.
    Alvast heel veel plezier in Tampa. Geniet ervan en tot het volgende blog weer. Enjoy!!!

    Bob en Marja

Reacties zijn gesloten.