Archief | juli 2014

078 – Dag 10 – Woensdag 30 juli 2014 – Daytona Beach

Vanmorgen na 141 km rijden kwamen we aan in Daytona Beach.

Omdat we iets later dan gepland waren vertrokken en we bij Orlando in de file hebben gestaan, waren we er pas rond 12:00 uur. Het weer was heerlijk, de zee lekker warm en Daytona is een leuke, ietwat gedateerde kustplaats die hier en daar een opknapbeurt kan gebruiken. Maar goed, datzelfde geldt voor mijn vrouw mij ook.

Na heerlijk op het strand vertoefd te hebben, gingen we eten bij Bubba Gump. Het leuke van dit restaurant met als thema de speelfilm Forrest Gump, is dat als je iets wilt bestellen, je het volgende bordje voor moet zetten:

..en als je voorzien bent, zet je dit bordje voor:

Na hier heerlijk gegeten te hebben (voor mij een cajun kip sandwich, Max een cheeseburger en San een gegrilde fish sandwich) reden we naar het beroemde circuit van Daytona. We waren helaas te laat om nog een tour te kunnen doen en hebben door rond het circuit te rijden krampachtig geprobeerd een glimp van de baan op te kunnen vangen. Maar veel verder dan dit kwamen we helaas niet:

Vandaar weer naar huis en mezelf even verwend met een heerlijk bordje met

 

Dit bericht is geplaatst op 31 juli 2014, in Cultuur.

077 – Dag 9 – Dinsdag 29 juli 2014 – Typhoon Lagoon

Eenmaal terug in de villa besloten we naar Typhoon Lagoon te gaan. Eén van de Disney waterparken.

En, mijn waarde vrienden, Typhoon Lagoon bracht mij goed nieuws. Wat wil namelijk het geval? Ik ben afgevallen! Ondanks het vele, meer dan lekkere eten in Amerika ben ik wat centimeters rond de heupen kwijt geraakt. Je vraagt je nu af hoe het zo kwam dat ik daar in het Disney waterpark achter kwam. En terecht.

Nou, dat zit als volgt. In Typhoon Lagoon kennen we Castaway Creek. Dat is een rustig voortkabbelend watertje dat om vrijwel het hele park loopt en waar je met een band heerlijk op je gemak met de stroom mee drijft:

Toen we het water instapten en ons in een band heesden (is dat goed Nederlands?) gebeurde mij het volgende: mijn zwembroek schoot bij het bespringen van de band omlaag tot ongeveer op kniehoogte. Een hoop consternatie uiteraard: boze mannen en enthousiaste vrouwen. Toen ik razendsnel mijn broek weer tot op welgemanierde hoogte had gehesen, besefte ik me dat dit ongelukje alleen kon hebben plaatsgevonden omdat mijn zwembroek niet meer paste. En omdat mijn zwembroeken altijd krimpvrij zijn kan dat maar één ding betekenen: ik ben afgevallen!

Ik zag mijzelf genoodzaakt een nieuwe zwembroek aan te schaffen en daar ben ik zeer zeker in geslaagd in Typhoon Lagoon. Het jammere was dat, zodra ik mijn nieuwe zwembroek aan had, alle glijbanen dichtgingen omdat er onweer op komst was.

We zijn toen dus weer op huis aangegaan maar niet voordat we bij Bamboo Wok Chinees hadden gehaald. Spareribs voor Max, kip-kerrie voor San en voor mij nummer 95 Orange Chicken:

Uiteraard met fried rice:

Heerlijk met een Budweiser-tje er bij. Proost!

 

Dit bericht is geplaatst op 30 juli 2014, in Pret.

076 – Dag 8 – Maandag 28 juli 2014 – Busch Gardens

Iets later dan normaal maar hier zijn onze belevenissen van maandag 28 juli. We hebben de complete dag doorgebracht in Busch Gardens. Een prachtig pretpark met aandacht voor de natuur. Je hebt er de meest afgrijselijke achtbanen (die Max vrijwel allemaal heeft “gedaan”),

wat minder heftige achtbanen waar ik me ook in heb gewaagd (de cheeta hunt is nu mijn all time favoriete achtbaan), en drie erg leuke waterattracties waar we ons alledrie meerdere keren erg mee hebben vermaakt:

Daarnaast hebben we ook nog van de natuur in het park genoten:
Vanmorgen zijn we terug gereden naar onze villa in Davenport met een stop voor het ontbijt bij Denny’s in Plant City:

 

Dit bericht is geplaatst op 29 juli 2014, in Pret.

075 – Dag 7 – Zondag 27 juli 2014 – Plant City & St. John’s Pass Boardwalk

Vanmorgen nadat we de koffer hadden gepakt gingen we op weg richting Tampa. We waren voornemens om twee tussenstops te maken: Plant City en St.John’s Pass.

Na een half uurtje rijden waren we in Plant City waar we o.a. het gemeentehuis

een prachtige kerk

het Historic district

en een voormalige high school hebben bezocht:

Daarna richting Tampa waar we, net zoals in 2009 en 2013, zowaar in de file hebben gestaan

En op naar St. John’s Pass op Treasure Island:

We hebben gegeten bij The Friendly Fisherman:

San had gegrilde zalmfilet, Max fish tortilla’s en ik catfish:

En van daar zijn we naar ons hotel gereden vlak bij Busch Gardens:

Hebben we even heerlijk gezwommen

En hebben daarna smakelijk gegeten bij Five Guys

 

Dit bericht is geplaatst op 28 juli 2014, in Cultuur.

074 – Dag 6 – Zaterdag 26 juli 2014 – Clermont

Vanmorgen heel, heel, heel rustig aan gedaan. Lekker thuis ontbeten en dan zie je zo maar hoe vindingrijk onze Amerikaanse vrienden zijn bij het verzinnen van productnamen. Neem bijvoorbeeld dit kuipje boter:

Tijdens onze vorige vakantie verbleven we in een villa die zich bevindt op het grondgebied van de gemeente Clermont. We hebben vorig jaar echter verzuimd om dit plaatsje met een bezoek te vereren. Dat hebben we tot groot genoegen van de plaatselijke bevolking vandaag meer dan goed gemaakt. We hebben het prachtige gemeentehuis bezocht:

Omdat deze vakantie niet alleen maar bestaat uit pret en lekker eten, hebben we vandaag ook wat cultuur gesnoven in het Clermont Historic Village. Een plek waar enkele oude huizen in de oorspronkelijke staat opnieuw zijn opgebouwd:

De huizen zijn allemaal rond 1880 gebouwd en dit is dus een echt origineel schijthuis uit die tijd:

Lijkt mij ideaal: een toilet in de tuin. Lekker op je gemak zonder door iemand gestoord te kunnen worden. Wel met wi-fi dan natuurlijk.

Ge-lunch-ed hebben we ook in Clermont en wel bij Cheeser’s Palace:

Gelegen in een alleraardigst straatje:

Vanuit Clermont reden we naar de benzinepomp vlak bij de villa waar we verleden jaar verbleven. En dat is toch wel lekker hoor: een volle tank voor $ 37. Dat is nog geen € 30! Daarna ging het verder naar International Drive waar we even het Nickelodeon Hotel wilden bekijken ware het niet dat je daar niet naar binnen mag als gast. Daar zullen we dan ook nooit een kamer boeken. Stelletje legenisten bij dat Nickelodeon. Daar gaan ze bij Disney toch veel beter mee om.

Tot slot van de dag boodschappen gedaan bij de Publix waar we op de parkeerplaats een echte Amerikaanse brandweer ontwaarden. Toen de dienstdoende firefighters vroegen of we op de foto wilden lieten we ons dat niet twee keer vragen natuurlijk:

Morgen vertrekken we voor drie dagen naar ons hotel in Tampa. Als we daar internet hebben, hoor je morgen weer van ons en anders wordt het dinsdag.