Archief | juni 2013

004 – Plant City

Op onze reis in 2013 hebben we er ontbeten op weg naar Fort de Soto: Plant City. Laten daar nou best wat historische bezienswaardigheden te zie zijn. Kijk om te beginnen maar eens hier.

Enkele te bezoeken locaties:

East Hillsborough Historical Society:

Adres: 605 North Collins Street, Plant City 33563

Reistijd: 63,9 km / 0’40 h


Bing Rooming House Museum:

Openingstijden:
  • Ma, Wo & Vr: 11:00 – 2:00
  • Di & Do: 11:00 – 1:30
  • Za: 11:00 – 2:00
Adres : 205 South Allen Street, Plant City, FL 33563

Reistijd: 62,7 km / 0’42 h

Lees verder

Dit bericht is geplaatst op 22 juni 2013, in Cultuur.

003 – Verblijf (part 2)

Sandra heeft gisteravond wat zitten struinen op websites met woningen in de Orlando area. Ze had o.a. in Celebration gekeken en was daar tegen een erg leuke condo aangelopen. Voor de volledigheid: een condo is appartement in een flatgebouw. Condo’s hebben geen eigen zwembad maar er is meestal wel een gemeenschappelijk zwembad. Een condo is natuurlijk ook een optie. Het biedt wat minder dan een villa maar is, denken we, ook goedkoper. En dan is het een kwestie van afwegen. We gaan dus eens even aandachtig een aantal condo’s aan een uitgebreid onderzoek onderwerpen.

002 – Verblijf (part 1)

De eerste keer dat we naar Florida gingen hadden we een villa met vier slaapkamers en drie badkamers en een privezwembad. De tweede keer hadden we zelfs vijf slaapkamers en vier badkamers. Omdat een dergelijke ruimte als we met z’n drieën gaan wellicht wat overdreven is, gaan we in eerste instantie kijken voor een villa met drie slaapkamers.

Aanvullende wensen:
-wasmachine
-wasdroger
-zwembad (bij voorkeur op het zuiden)
-gratis wifi
-shaded lanai
-master bathroom with walk-in shower

Daar zijn er een heleboel van. Enkele websites waar we eventueel kunnen zoeken zijn:
-http://www.homeaway.nl
-http://www.lastminutevillas.net/

Uiteraard kunnen we ook weer kijken of we een villa van Cindy en Atze Hartog kunnen huren, maar dat gaat Eur 2.100 kosten en we hopen toch wel wat goedkopers te vinden en bovendien hebben zij alleen villa’s met minimaal vier slaapkamers en dat is misschien wat groot.

En een voorbeeld van een alleraardigste villa is deze:

Hier is meer informatie te vinden.

001 – Proloog

De vorige twee vakanties naar Florida zijn ons zo goed bevallen dat we eigenlijk wel heel veel zin hebben om weer te gaan. Maar dan in de zomervakantie en misschien zelfs wel drie weken.

Momenteel zijn we aan het inventariseren, dubben, wikken en wegen. Maar eigenlijk komt het er op neer dat we aan de ene kant aan het kijken zijn hoe het met de beschikbare financiën staat en aan de andere kant proberen we nu al te bepalen wat de kosten zullen zijn van de geplande trip. Dat is nu nogal problematisch omdat de prijzen van vliegtickets voor volgend jaar augustus nog niet bekend zijn. Die worden over het algemeen pas 330 dagen vantevoren bekend, dus dan zitten we aan het einde van oktober.

Maar op basis van de prijzen van dit jaar is er wel een globale schatting te maken. En zo doen we het ook met de prijs voor de autohuur. De prijs van de villahuur kunnen we wel globaal al bepalen omdat de prijzen voor 2014 hier en daar al bekend zijn.

Een domper: Gaby heeft aangegeven dat zij niet mee gaat omdat ze een andere bestemming heeft voor haar zuurverdiende centjes. Erg jammer. Nu maar hopen dat we zonder haar en Britt ook een leuke vakantie kunnen beleven in de USA.

Goed, de plannen en wensen zijn er dus. Vanaf nu gaan we eerst kijken of we uberhaupt wel gaan. Zodra dat bekend is gaan we eventueel echt beginnen met de voorbereidingen.

Wordt vervolgd…