Archieven

087 – Dag 18 – Donderdag 7 augustus 2014 – Ripley’s & Outlet Mall

Donderdagochtend zijn we naar International Drive gereden. Allereerst om het gebouw van Wonderworks met eigen ogen te aanschouwen:

Daarna zijn we naar Ripley’s Believe It Or Not geweest. Een gebouw vol met wetenswaardigheden, rariteiten en gezichtsbedriegingen.

De grootste band ooit.
De langste man ooit.
Daarna winkelen in de Orlando Premium Outlet op Vineland Ave.

We vonden een leuke tas voor San maar die kostte $ 1060 dus dat kon nooit wat zijn en dan bestaat toch de kans dat je die tas voor we terug zijn in Nederland al weer kunt weggooien.

Op een gegeven momet kregen we nog een tropisch buitje te verwerken.

Toch een van de weinige. We hebben tot nu toe prima weer en hebben alleen een keer in een zwempark plaats moeten maken voor een onweersbui.

We hebben het dus prima naar ons zin en zo af en toe steken we ook nog wat op want wie wist bv het volgende:

19 november is weer de jaarlijkse toiletdag!

 

Dit bericht is geplaatst op 8 augustus 2014, in Cultuur.

086 – Dag 17 – Woensdag 6 augustus 2014 – Florida Mall & Blizzard Beach

Vanmorgen vertrokken we naar de Florida Mall

Waar we uiteraard de M&M winkel hebben bezocht:

Naast de M&M’s hebben we ook kleren voor Max en fantastische pumps voor Sandra gekocht.

De lunch hebben we daarna genoten in het Berry Town winkelcentrum waar we ook vrijwel alle dagelijkse boodschappen doen. Heerlijke pizza hebben we gegeten bij Mia Pizza.

En toen was het de hoogste tijd om naar Blizzard Beach te gaan:

Na enige uren in het zwembad en op de glijbanen te hebben doorgebracht, hebben we gedineerd, op aanraden van Marja en Bob, bij Wood Grill

En daar heb ik o.a. meatloaf en cornbread gegeten. Oer-Amerikaanse gerechten die voortreffelijk smaken.

 

 

Dit bericht is geplaatst op 7 augustus 2014, in Cultuur, Pret.

081 – Dag 13 update – Zaterdag 2 augustus 2014 – St. Augustine

Momenteel zijn we in ons hotel in St. Augustine Beach:

Met het strand op loopafstand:

 

Zometeen gaan we naar het oude centrum van St. Augustine. Later meer…..

 

Vanmorgen vertrokken uit Davenport en we hebben deze keer de route door het binnenland genomen via o.a. Palatka naar St. Augustine. Onderweg in Leesburg hebben we nog ontbeten bij Denny’s:

 

alwaar ik een heerlijke Moons Over My Hammy heb verorberd:

 

Inmiddels zijn we terug uit het oude centrum van St. Augustine en we hebben heerlijk gegeten bij Centro Piano Bar. Max een pizza, Sandra had red snapper en ik mosselen. Echt vurrukkuluk. Daarna nog even gewandeld door St. George Street:

 

en terug, net als heen, met Keith, de alleraardigste taxichauffeur weer naar ons hotel gereden.

Ik kwam er net achter dat ik dat dingetje om foto’s vanaf mijn fototoestelgeheugenkaartje op mijn ipad te zetten ben vergeten mee te nemen uit de villa. De foto’s houd je dus te goed. (Inmiddels zijn de foto’s toegevoegd).

Dit bericht is geplaatst op 2 augustus 2014, in Cultuur.

080 – Dag 12 – Vrijdag 1 augustus 2014 – Orlando en Winter Park

Vanmorgen reden we naar Bay Hill Club & Lodge. Een golfbaan inclusief Lodge (hotel) dat vooral bekend is vanwege de Arnold Palmer Invitational, een golftoernooi waar we een maand of wat geleden nog naar hebben gekeken. Destijds op de tv en nu liepen we rond over de baan en hebben we daarnaast de gebouwen die vooral nostalgie en klasse uitstralen, bewondert:

Het bord met de winnaars van de Arnold Palmer Invitational.

De Lodge met onder andere de Augusta suite.

De beroemde klok.

Omdat we ook nog steeds op zoek zijn naar een stulpje in Florida, hebben we ook nog wat pandjes bekeken die in de wijk rond de golfbaan liggen:

Zoals jullie wellicht weten ben ik al jaren een Elvis fan al zal je mij niet in een jumpsuit zien lopen. En daarom hebben we ook een replica van Graceland (het huis waar Elvis een groot deel van zijn leven heeft gewoont in Memphis) dat in Orlando staat bezocht:

Het huis heeft ook de befaamde music gates:

Vandaar ging de trip naar Winter Park waar we in 2009 ook zijn geweest. Wat we destijds niet hebben gedaan maar vandaag wel was de scenic boat tour. Deze boottocht voert over drie meren Lake Osceola, Lake Mizell en Lake Virginia langs o.a. prachtige huizen:

Na de boot tour hebben we gegeten bij Pannullo’s:

San had de chicken gorgonzola, Max een cheese pizza en ik de veal marsala waarna we nog hebben gewandeld door Winter Park:

En als afsluiting van de dag zijn we nog even langs gereden bij de Florida Citrus Bowl. Het stadion waar Nederland op 4 juli met 2-0 won van Ierland tijdens de WK 1994. Voor ons een speciale datum want tijdens die wedstrijd hebben Sandra en ik elkaar leren kennen. De gemeente Orlando was daarvan blijkbaar niet op de hoogte want het stadion verkeert midden in een ingrijpende renovatie:

Maar goed, vanwege de genoemde nostalgische waarde, toch maar even (illegaal) naar binnen geglipt.