030 – Typhoon Lagoon

Walt Disney World bestaat niet alleen uit vier attractieparken maar heeft bijvoorbeeld ook nog twee waterpretparken. Omdat we door diverse lichamelijke klachten de vorige keer noodgedwongen deze waterparadijzen moesten overslaan, zijn de plannen voor ons aankomende verblijf in Florida toch om minimaal een van deze natte parken te bezoeken. Het eerste park dat hier aan bod komt is:

Typhoon Lagoon

In dit park zijn o.a. de volgende attracties te vinden:

Castaway creek: Dit lijkt wel de metrolijn van het park: een 600 meter lange, langzame rivier die om het hele park loopt, met 5 uit- en instaphaltes. Deze rivier mag men bevaren in de door Disney aangeleverde rubberbanden, eigen banden zijn niet toegestaan. Er zijn single double en baby banden beschikbaar. De rivier leidt de bezoekers langs watervallen, tropische regenwouden en zelfs door Mount Mayday. Het heeft wat ervaring nodig om te weten waar men precies moet uitstappen voor een bepaalde attractie, maar overal staat aangegeven op grote kaarten waar men zich op dat moment bevindt. Alle haltes beginnen met de letter S. Duurt ongeveer 30 minuten!

Gangplank falls: familierit met bootjes waar minimaal 2 en maximaal 4 personen in kunnen zitten, die een lange, wilde glijbaan afgaan met watervallen en diverse splashes.



Humunga Kowabunga: 3 glijbanen naast elkaar met hellingen die net niet verticaal lijken.

Keelhaul Falls – een rustige glijbaan, die rondom Mount Mayday naar beneden spiraliseert.

Crush ‘n’ Gusher – 3 waterglijbanen waar het water zo wild is dat het de bezoekers zelfs omhoog duwt, door spiralen, haarspeldbochten en steile hellingen. De drie glijbanen dragen de naam Banana BlasterCoconut Cruncher en Pineapple Plunger.



Ketchakiddee Creek: een waterspeeltuin voor kids tot 1’20 meter

Mayday Falls – een snelle, wilde glijbaan die men op een rubberen band bevaart. Dit is de langste glijbaan van Typhoon Lagoon en bevat vele hobbels om de rit intenser te maken.
Shark Reef – snorkel tussen kaphamerhaaienluipaardhaaien en tussen roggen voor onbepaalde tijd.
Storm Slides – 3 glijbanen die de bezoekers naar beneden laat glijden door spiralen en steile hellingen, en ze vervolgens in een ijskoud bad laat plonzen. Iedere baan heeft zijn eigen karakter gebaseerd op snelheid of aantal bochten. De glijbanen zijn van links naar rechts opgebouwd aan de hand van intensiteit. hoe verder ja naar rechts gaat hoe intenser de glijbanen worden.
Typhoon Lagoon Surf Pool – het grootste golfslagbad ter wereld, met golven van wel twee meter hoog.
Forgotten Grotto – een wandelroute door een grot onder Mount Mayday.
Overlook Pass – een wandelroute in de schaduw van Mount Mayday langs kleine watervallen en tropische planten.
Hideaway Bay / Sandy Beach, voorheen Out of the Way Cay, is een zandstrand in het meest verborgen deel van Typhoon Lagoon, net achter de kleedkamers.tl4
 
Bay Slides – glijbanen voor de allerkleinsten.
Storm_Slides
Blustery Bay – een ondiep gedeelte van de Surf Pool, waar men pootje kan baden.
Whitecap Cove – een ondiep gedeelte van de Surf Pool, waar men pootje kunt baden, en kunt uitrusten op de witte zandstranden eromheen.
 
Adres: 1145 Buena Vista Drive, Lake Buena Vista, Florida 32830
Reistijd: 24,7 km / 0’25 h
 

Reacties

030 – Typhoon Lagoon — 2 reacties

  1. We zetten jou zo gauw we van het vliegveld komen bij de Cheesecake factory en daar halen we je pas weer op als we terugvliegen.