004 – Tickets en een auto (deel 2)

Het verblijf is nu geboekt, nu nog de tickets en de auto. Via het Floridaforum heb ik kennis gemaakt met diverse websites waar reizen naar Amerika en Florida in het bijzonder te boeken zijn. Bij de op het forum genoemde travelagents heb ik, naast mijn eigen speurtocht naar goedkope tickets, toch ook offertes aangevraagd. Dat kwam eigenlijk omdat ik op de on-line offerte van American Estates toch wel lage prijzen zag staan voor de tickets. En hoe ze het doen weet ik niet maar ook op de opgevraagde offerte van USA Fun Vanactions, waren de ticketprijzen lager dan die ik zelf had gevonden op internet.

Na veel vergelijkend warenonderzoek, kwam USA Fun Vacations als goedkoopste uit de bus. En omdat we de vorige keer naar volle tevredenheid daar ook onze reis naar Orlando hadden geboekt, was de keuze snel gemaakt. De autohuur was bij hen wel iets duurder dan bij Hertz via de ANWB maar daar stond tegenover dat we bij Hertz meteen de volle huurpijs voor de auto zouden moeten betalen en dat hoefde, afgezien van de reguliere aanbetaling voor het gehele pakket, niet bij USA Fun.

Naschrift 26-nov-2012: volgens een topic in het Florida forum verhuurt Alamo in de categorie Full Size Suv de volgende modellen: SUV Chevrolet Tahoe, een Crossover GMC Acadia of een Luxury SUV Lincoln Navigator

 

Crossover GMC Acadia

 

Lincoln Navigator

 

07-Chevrolet-Tahoe
Chevrolet Tahoe

De Lincoln zal het niet worden tenzij er geen full size suv aanwezig is, dan maak je nog wel eens kans op een gratis upgrade.

Waar we wel even op moesten wachten waren de exacte ticketprijzen omdat na de gemaakte boeking de travelagent pas definitief tickets gaat boeken en ook dan pas de prijzen definitief kan vaststellen.

Maar nadat we definitief hadden laten weten in te gaan op hun offerte, kwam USA Fun op woensdag 29 augustus om 15:00 uur precies met onze definitieve ticketprijzen en, wat nog belangrijker is, de vluchttijden:

Heenreis:

 

  • 09:00 AM Schiphol – 12:25 PM Atlanta, Georgia (reistijd 9:25)
  • 01:55 PM Atlanta, Georgia – 03:26 PM Orlando, Florida (reistijd 1:31)

Terugreis:
  • 02:00 PM Orlando, Florida – 04:41 PM Detroit, Michigan (reistijd 2:41)
  • 06:05 PM Detroit, Michigan – 08:05 AM Schiphol (reistijd 8:00)

Dat betekent o.a. dat we na afloop van de vakantie Atlanta en Detroit allebei kunnen toevoegen aan ons lijstje bezochte plaatsen in de USA. Al zullen we geen tijd hebben voor een uitgebreide rondtocht door beider steden. Sterker, vooral op de heenweg zullen we flink moeten opschieten om op tijd te zijn voor de aansluitende vlucht. We moeten in Atlanta immers door de douane.

Oh ja, we vliegen met KLM / Delta Airlines. Eerst met een Airbus naar Atlanta:
Hier vind je nog meer info over het toestel waarmee we de Atlantische oceaan overvliegen.
Van Atlanta naar Orlando vliegen we met deze kist:
Klik hier voor nog meer info.
 
 

Reacties zijn gesloten.