002 – Tickets en een auto

Wat heb je nodig om naar Amerika te gaan en daar een beetje behoorlijk te verblijven? Dat zijn in eerste instantie drie dingen:

  1. vliegtickets
  2. een auto
  3. verblijf
Om met de tickets te beginnen: omdat ik in de veronderstelling ben dat als je alles zelf uitzoekt je altijd goedkoper uit bent (dan hoef je de mensen die het voor je uitzoeken immers niet te betalen), ben ik op zoek gegaan naar de goedkoopste vliegtickets. Mijn favoriete vluchthaven is wel Rotterdam en dus ben ik daar begonnen met zoeken. Wat ik vond klonk niet echt aantrekkelijk: eerst naar Londen, daar overnachten, dan naar Miami vliegen en vanaf Miami naar Orlando. Dat zijn één overnachting en een tussenstop te veel.
Toen op zoek naar tickets vanaf Schiphol. Die zijn er genoeg maar naar mijn mening wel aardig aan de prijs. Op zoek naar goedkopere tickets kwam daar ineens Brussel om de hoek kijken. De tickets waren een stuk goedkoper en een taxi naar Brussel was niet dusdanig prijzig dat het voordeel op de tickets dan weer te niet werd gedaan. En dus besloten we vanaf Brussel te vliegen.
Dan een auto. Het moest weer een grote, stoere bak worden omdat we niet alleen vijf personen kwijt moeten maar er ook plaats dient te zijn voor minimaal vijf koffers en wat handbagage. Omdat de auto die we vorige keer hadden in Florida die drie zitrijen had en waar je ook als het nodig is met vijf personen op twee zitrijen kan vertoeven waarbij er dan in de ruimte die vrijkomt als de derde zitrij ingeklapt is, genoeg bagage gestouwd kan worden, prima was bevallen, viel de keus op een Fullsize SUV. Je moet dan denken aan de volgende modellen:

Chevrolet Tahoe
Ford Explorer
GMC Yukon
Auto’s met genoeg ruimte en een log maar oh zo stoer uiterlijk dus. Waar we een auto moesten huren was snel besloten omdat bleek dat ik als ANWB lid ook in de VS een behoorlijke korting krijg bij Hertz.

Reacties zijn gesloten.